Prošireni sastav kadetkinja // Foto HRSNakon juniorki i kadetkinje će sudjelovati na Europskom prvenstvu U-17 u Makedoniji, u Skoplju. RK Podravka s.d.d. ponosna je što će na prvenstvu sudjelovati pet njezinih igračica, od toga tri članice prve ekipe, Podravke Vegete: uz kapetanicu reprezentacije Ivonu Mrđen, Ivu Papac i Korinu Karlovčan tu su i Leonarda Šenvald i Magdalena Horvat) te trener vratarki Goran Trajkovski.

Od 13. do 23. kolovoza Hrvatska će igrati u skupini C u kojoj su i Portugal, Francuska i Nizozemska. Izbornik Ivan Jerković nakon kontrolnog okupljanja na Kampu HRS-a od 24 igračica izabrao je njih 18 s kojima je nastavio pripreme na novom kontrolnom okupljanju za europsku smotru. Ženska kadetska reprezentacija od 17. do 27. srpnja trenirala je u Delnicama, gdje je odigrala dvije prijateljske utakmice s kadetkinjama Slovenije. Jednu je izgubila 24:26, drugu dobila 30:26.

Nakon toga bile su u Umagu od 30. srpnja do 7. kolovoza i odigrale su još dva prijateljska susreta. Pobijedile su Zamet 28:20, izgubile od Umaga 31:34.

Posljednje okupljanje počelo je jučer, 9. kolovoza, u Ivanić Gradu. U Makedoniju se kreće 11. kolovoza, a povratak je 24. kolovoza. U stručnom stožeru, uz izbornika Ivana Jerkovića, su i trener Ante Burger, trener vratarki Goran Trajkovski iz Podravke, fizioterapeutkinja Vesna Hodić i tehniko Iva Kanjugović.

Na Europskom prvenstvu u Makedoniji natupit će ove rukometašice:

Lucija Bešen, Sesvete Agroproteinka
Ivana Stevanović, Osijek
Magdalena Ećimović, Split 2010
Ana Dobrić, Zamet
Katja Mikolić, Arena
Leonarda Šenvald, Podravka
Korina Karlovčan, Podravka
Magdalena Horvat, Podravka
Tena Japundža, Rovinj
Manuela Runje, Sinj
Leonarda Kapetanović, Lokomotiva
Antonela Kalčić, Zamet
Matea Pletikosić, Sinj
Ivona Mrđen, Podravka
Gabrijela Jurlin, Split 2010
Lea Franušić, Dalmatinka
Iva Papac, Podravka
Marta Jurčić, Zamet

Pet je pričuvnih igračica koje dolaze u slučaju naknadnog poziva. To su Katarina Mrazović iz Zeline, Tena Petika iz Podravke, Josipa Kaselj iz TVIN Virovitice, Dora Lukić iz Sesveta Agroproteinke i Ivana Dundović iz Zameta.