Danska - Hrvatska // Foto HRSHrvatska ženska kadetska reprezentacija u svojem prvom velikom natjecanju. Europskom prvenstvu u Michalovcima u Slovačkoj, poražena je od Danske s 22:20 (11:12). Bila je to utakmica B grupe, u kojoj se još sastaju Mađarska i Crna Gora. Hrvatska sutra u 19,30 igra s Mađarskom, a u nedjelju u 17,30 sa Crnom Gorom.

Iako su u prvom poluvremenu uspjele sustići negativnu razliku i držati susret u neizvjesnosti veći dio drugog poluvremena, na kraju su se protivnice ipak bolje snašle i pobijedile.

Nagradu organizatora kao najbolja u hrvatskoj reprezentaciji dobila je Lea Franušić. Zabila je 7 golova, a ostale Podravkine reprezentativke: Petika 5. petričević i Popović po 1.

1. KOLO B GRUPE EP ZA KADETKINJE U SLOVAČKOJ

DANSKA – HRVATSKA 22:20 (11:12)

MICHALOVCE – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 200. Sutkinje: Maria Sa i Vania Sa (obje Portugal). EHF delehat: Boris Vukašinović (Srbija). EHF nadzornik: Jiri Konecny (Češka).

DANSKA: Kristensen, Gamys 3, Haedegaard 2, Bjerre, Johansen, Frokjaer-Jensen 1, Steffensen 8, Moller 2, Simonsen, Hykkelbjerg 1, Wierzba 2, Madsen, Thomsen 1, Jensen, Hansen 2, Schaar. IZBORNIK: Flemming Larsen.

HRVATSKA: Bagavac, Hren, Borac; Petričević 1, Gillinger, Narišić, Malec 3, Popović 1, Guskić 3, Vučić, Franušić 7, Laco, Petika 5, Jeršek, Bošnjak, Miholić. IZBORNIK: Goran Bobić.

SEDMERCI. Danska 1(1), Hrvatska 3(3).

ISKLJUČENJA: Danska 4 minute (Steffensen, Simonsen), Hrvatska 4 minute (Barišić, Franušić).

IGRAČICA UTAKMICE: Emilie Bodholt Steffensen (Danska).

IZVJEŠTAJ HRS-a VIDI NA: http://hrs.hr/2017/08/10/kadetkinje-nekon-velike-borbe-porazene-od-danske-na-otvaranju-europskog-prvenstva/