Marta Žderić na utakmici sa Španjolskom // Foto EHFU 2. kolu C grupe na Europskom prvenstvu rukometašica u Srbiji, u novosadskoj Spens dvorani, pred oko 2000 gledatelja hrvatske rukometašice izgubile su od Španjolske s 25:21 (13:10). U utakmici prosječne kvalitete, punoj grešaka, hrvatske reprezentativke griješile su više.

Španjolska ima uigraniji i brži sastav. Hrvatska je kombinirala sporo i bila brz prave opasnosti iz vanjskih pozicija, sa slabim učinkom vanjskih igračica, gdje je do izražaja došla jedino Kristina Elez, ali ne samo golovima, dok ju je slijedila samo golovima Sonja Bašić. Lovrić bez učinka, kao i Petković i Ž. Čović. Opet je Zebić bila najbolja i najefikasnija sa 7(2) iz 9 udraca. Marta Žderić nije bila na visini zadatka kao u susretu s Mađarskom, ali službena statistika ipak ju je zakinula u obranama (upisane su samo 4), a Jelčić nije ni upisana da je bila na golu i obranila sedmerac i još jedna udarac.

U petak u 20,12 Hrvatska igra s Njemačkom.

UTAKMICA 2. KOLA GRUPE C NA EP U SRBIJI

ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 25:21 (13:10)

NOVI SAD – Dvorana Spens. Gledatelja: 2000. Suci: Petar Brunovsky i Vladimir Čanda (Slovačka). Službene osobe EHF-a: Monika Hagen (Švedska) i Svetlana Obučina (Srbija).

ŠPANJOLSKA: Gonzales (-+0), Navarro (10-0); Martin Berenguer 3, B. I. Fernandez 3, Cuadrado, Magnue 7, Aguilar, Benzal, Alonso 1, Chavez, Pinedo 2, B. M. Ferandez 2, Amoros 1, Pena 3, Elorza, Cabral 3. IZBORNIK: Jorge Duenas De Galarza.

HRVATSKA: Žderić (6+1), Jelčić (1+1); Nemaškalo, Kožnjak, Petković, Gaće, Elez 4, Ježić 2, Lovrić, Zebić 7(2), Milanović Litre 4, Peraica 1, Džono, Ž. Čović, Franković, Bašić 3. IZBORNIK: Vladimir Canjuga.

SEDMERCI: Španjolska 2(0), Hrvatska 2(2).

ISKLJUČENJA: Španjolska 6 minuta (Mangue, Pinedo, Cabral), Hrvatska 8 minuta (Bašić 2+2, Petković, Peraica po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Gonzales Mangue (Španjolska).