Ivana Petković ponovno u reprezentacijiHrvatska ženska rukometna reprezentacija od 17. do 24. listopada ima završne pripreme i igra dvije kvalifikacijske utakmice prvog i drugog kola za plasman na EP 2012. u Nizozemskoj. Hrvatske rukometašice najprije igraju u srijedu 19. listopada u 18 sati s Italijom u Novigradu Istarskom, da bi potom u subotu 22. listopada (18 sati) gostovale u Slovačkoj.

Izbornik Vladimir Canjuga na pripreme i utakmice od 17. do 24. listopada objavio je spisak reprezentativki.

To su iz Podravke Vegete Marta Žderić, Ivana Jelčić, Anita Gaće, Nikica Pušić-Koroljević, Vesna Milanović Litre, Miranda Tatari, Lidija Horvat i Ivana Petković, iz Krim Mercatora Jelena Grubišić, Andrea Šerić, Kristina Franić i Andrea Penezić, te Dijana Jovetić (Bdućnost), Maja Zebić (Itxako), Aneta Peraica (Zaječar), Dragica Džono (Zelina), Tanja Kiridžić (Arena) i Lana Franković (Sesvete Agroproteinka). Pričuvne igračice su Ivana Lovrić (Samobor) i Katarina Ježić (Lokomotiva).

Stručno vodstvo reprezentacije čine izbornik Vladimir Canjuga, trener Boris Dvoršek, trener vratarki Goran Trajkovski, fizioterapeuti su Antun Arić i Vesna Hodić, a tehnički direktor je Ratko Balenović.

Prigodom objave popisa izbornik Vladimir Canjuga je rekao:

-Popis reprezentacije se manje-više zna, to je krug 20 igračica koje su izborile SP u Brazilu protiv Srbije. Novo ime je Lana Franković koja je prošla sve mlađe selekcije. Već duže je pratim, odigrala je kraj prošle sezone vrlo dobro, a odlično je krenula i u ovu sezonu. S obzirom na njene godine i poziciju, logično je da joj dam prigodu u seniorskoj ekipi. Vraća se i Ivana Petković, ona je ljevakinja i tu nemam baš velikog izbora, jer Lidija Horvat ne može sama. U ove dvije utakmice odlučio sam se za nju. Tu su još Bušić i Čović, ovaj put je prevagnula Petković radi iskustva. Bude li sve u redu i zaobiđu li nas ozljede, očekujem dvije pobjede. Protiv Italije ne bi trebalo biti problema, ali ne shvatimo li Slovačku ozbiljno, moglo bi biti vatre. Vodile su protiv Austrije kod kuće čitavu utakmicu, znači nisu bezazlena ekipa, no budu li djevojke ušle u tu utakmicu čiste glave, ne bismo trebali imati problema.

Hrvatska se nalazi u grupi 6 kvalifikacija u kojoj su još i Danska, Slovačka i Italija.

Popis svih skupina

SKUPINA 1: Njemačka, Mađarska, Bjelorusija, Azerbajdžan
SKUPINA 2: Rumunjska, Srbija, Portugal, Grčka
SKUPINA 3: Rusija, Crna Gora, Poljska, Velika Britanija
SKUPINA 4: Francuska, Makedonija, Turska, Litva
SKUPINA 5: Švedska, Austrija, Slovenija, Češka Republika
SKUPINA 6: Danska, Hrvatska, Slovačka, Italija
SKUPINA 7: Španjolska, Ukrajina, Island, Švicarska
Igra se 6. kola, svaki sa svakim. Raspored kola: 1. kolo: 19/20. listopada (Hrvatska – Italija, Danska – Slovačka), 2. kolo: 22/23. listopada Slovačka – Hrvatska, Italija – Danska), 3. kolo: 21/22. ožujka 2012. (Hrvatska – Danska, Italija – Slovačka), 4. kolo: 24/25. ožujka (Danska – Hrvatska, Slovačka – Italija), 5. kolo: 30/31. svibnja (Slovačka – Danska, Italija – Hrvatska), 6. kolo: 2/3. lipnja 2012 (Danska – Italija, Hrvatska – Slovačka).

Dvije prvoplasirane ekipe u kvalifikacijama izborit će plasman na završni turnir, na koji su se već postavljeni domaćin Nizozemska i europske prvakinje Norveška.