Ana Debelic u borbi za loptu Foto HRSHrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija otputovala je danas ujutro na Europsko prvenstvo u Švedsku u Helsingborg, gdje će u skupini D u konkurenciji s Rusijom, Norveškom i Rumunjskom tražiti prolaz u Grupu 2 glavne skupine. U njoj će biti tri prvoplasirane reprezentacije iz C i D grupe. U grupi C su Crna Gora, Mađarska, Danska i Češka.

Sve tri utakmice D skupine Hrvatska će odigrati ovoga tjedna.

Raspored

Ponedjeljak, 5. prosinca

18,30 Rusija – Hrvatska

20,45 Norveška – Rumunjska

Srijeda, 7. prosinca

18,30 Rumunjska – Rusija

20,45 Hrvatska – Norveška

Petak, 9. prosinca

18,30 Rumunjska – Hrvatska

20,45 Norveška – Rusija

Izbornik Goran Mrđen odredio je 16 igračica koje su u sastavu reprezentacije, tri su otpale: vanjske igračice Anamaria Gugić i Selena Milošević iz Podravke Vegete i Marija Budić (treća golmanica) iz Dugog Sela 55.

U reprezentaciji su golmanice Gabrijela Bešen (Sesvete Agroproteinka) i Marina Razum (Lokomotiva), krila Ekatarina Nemaškalo i Nikolina Zadravec (obje Podravka Vegeta), Paula Posavec (Zrinski) i Nataša Janković (Ardesen), kružne napadačice Vesna Milanović Litre (Krim Mercator) Andrea Čović (Vardar) i Ana Debelić (Podravka Vegeta) i vanjske igračice Andrea Penezić (Vardar) Sonja Bašić (Vác), Žana Marić (Zaglebie Lubin), Ćamila Mičijević (Dunaújváros), Dora Krsnik i Marijeta Vidak (obje Podravka Vegeta) i Valentina Blažević (Krim Mercator).

Reprezentaciju vode izbornik Goran Mrđena, trener Nikola Škorić, trener vratarki Nenad Rogulj, kondicijski trener Alen Marošević, fizioterapeut Goran Krušelj, fizioterapeutkinja Vesna Hodić i direktorica Ljerka Vresk.

Sretno!