glava-kalendara-rk-podravka-300x205mm-finRukovodstvo Rukometnog kluba Podravka sportsko društvo i posebno rukometašice i vodstvo Podravke Vegete pridružuju se tisućama čestitaka našoj muškoj rukometnoj reprezentaciji na veličanstvenoj rukometnoj predstavi što su je izveli u Poljskoj pobijedivši domaću reprezentaciju i tako se plasirali u polufinale Europskog prvenstva. Ova pobjeda isključivo je zasluga onih koji su proljevali znoj na terenu i uz njega.

Takav pristup igri, prikazana radost rukometne igre, približilo je rukomet, za nas najljepši sport na svijetu, tisućama novih poklonika. Rezultatski, pak, podvig pokazao je da se nikad ne treba predati. Dostizanje razlike najteže je ostvariti u bilo kojem sportu. I u rukometu: mi to dobro znamo!

Zato su nam srca danas puna, motivi veći i želimo da i ostali rukometni klubovi i reprezentacije usvoje jednostavni moto: uživaj u igri i pobijedi!

POLUZAVRŠENICA DOMAĆEG KUPA 13. TRAVNJA

Podravka Vegeta plasirala se u četvrtzavršnicu domaćeg kupa. Svi sudionici: Podravka Vegeta, Zelina, Sesvete Agroproteinka, Lokomotiva, Zamet, Bjelovar, Ivanić i ŽARK Split.

Svi rezultati osmine finala: Umag – Podravka Vegeta 14:27 (9:13, )Zelina – Murvica 30:28, Brod – Sesvete Agroproteinka 14:50, Lokomotiva – Zrinski 32:18, Trešnjevka – Zamet 25:26, Koka – Bjelovar 29:33, Ivanić – Đakovo 28:22, Petason Vranjic – ŽARK Split 25:27.

U četvrtfinalu se igra jedna utakmica 13. travnja, a izvlačenje će se obaviti uskoro u prostorijama HRS-a.

Napomena: Sve rezultate i tablice natjecanja Podravkinih ekipa možete naći na prvoj stranici našeg weba www.rk-podravka.hr

ISSY PARIS U ČETVRTFINALU EHF KPK IGRA S ÉRDOM

Možda će vas zanimati informacija kako je u izvlačenju četvrtfinalnih parova EHF Kupa pobjednica kupova prošao Issy Paris Hand, Podravkin suparnik u osmini finala. Izvukao je dva susreta s mađarskim Érdom. Érd uz 15 domaćih igračica ima i sedam strankinja visokog rejtinga (Vukčević i A. Bulatović iz Crne Gore, Gridnyeva i Khavorina iz Rusije, Gonzales iz Španjolske, Krpež iz Srbije i Signate iz Francuske. Pobjednice, pak, u dvije četvrtfinalne utakmice u polufinalu će se sresti s pobjednicama suserta danskih ekipa Team Tvis Holstebro – Viborg. Nama ostaje da maštamo što bi bilo da je bilo.