Bubalo i Tatari (u sredini) na izvlačenju u Veszpremu // Foto EHFU Veszprem Areni u Mađarskoj, u nedjelju 26. svibnja, održan je ždrijeb kvalifikacija za ženski EHF EURO 2014, što će se održati u Mađarskoj i Hrvatskoj od 7. do 21. prosinca 2014. godine.

Izvlačenje su obavili predsjednik EHF-a Jean Brihault, glavni tajnik, Michael Wiederer i aktualne mađarske i hrvatske reprezentativke Zsuzsanna Tomori, Klara Szekeres, kao i Miranda Tatari iz Podravke te bivša hrvatska reprezentativla, direktorica Lokomotive, Klaudija Klikovac Bubalo.

Izravno su se kvalificirali Mađarska i Hrvatska, a 26 reprezentacija, koje će igrati kvalifikacije, svrstano je u pet skupina po četiri reprezentacije i dvije po tri. Dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine plasirat će se na završni

Grupa 1: Danska, Ukrajina, Austrija, Litva; Grupa 2: Francuska, Island, Slovačka, Finska; Grupa 3: Crna Gora, Češla, Poljska, Portugal; Grupa 4: Španjolska, Nizozemska, Turska, Italija; Grupa 5: Švedska, Srbija, Slovenija, Švicarska; Grupa 6: Norvešla, Rumunjska, Bjelorusija; Grupa 7: Rusija, Njemačka, Makdeonija.