w17 pol 2013 logoHrvatska ženska kadetska reprezentacija otputovala je u Poljsku na Europsko rukometno prvenstvo za igračice do 17 godina koje će od 15. do 25. kolovoza biti održano u Gdansku i Gdyni. Prenosima s www.koprivnica.net-a

U sastavu reprezentacije je i pet mladih igračica Podravke. To su Ana Krmpotić, Sara Šenvald, Dora Kalaus, Larissa Kalaus i Ena Zagorščak. Sestre Kalaus su registrirane za Koku, ali su na posudbi i ostaju Podravkine igračice.

– U Poljsku putujemo autobusom, zajedno s reprezentacijom Crne Gore s kojom smo u sklopu priprema odigrali i prijateljsku utakmicu. Pred nama je put od 18 sati, ali neće nam to biti prenaporno. Na Europsko prvenstvo vodimo 16 igračica, od 20 koliko ih je bilo na završnim pripremama. Dvije djevojke su se ozlijedile, a dvije su poslane kućama zbog nepoštivanja discipline. Reprezentacija je svetinja i nećemo tolerirati nedisciplinu. Ovih 16 igračica koje putuju na Europsko prvenstvo odlično su fizički pripremljene, obavili smo odlične pripreme u tri ciklusa, odigrali tri prijateljske utakmice, dvije protiv Rumunjske i jednu protiv Crne Gore i upisali tri pobjede. Ne trebamo se na Europskom prvenstvu stoga nikoga bojati, ali trebamo respektirati protivnika. Mi smo u grupi s Norveškom, Njemačkom i Češkom, prvu utakmicu igramo protiv Norveške, a prolaz u drugi krug natjecanja tražit ćemo protiv Njemačke i Češke – istaknula je izbornica hrvatske ženske kadetske reprezentacije Lidija Bojić Ćaćić.
S obzirom na to da je Lidija Bojić Ćaćić članica Izvršnog odbora Europske rukometne federacije (EHF) na Europskom prvenstvu ne može kao izbornica voditi reprezentaciju s klupe, jer bi u tom slučaju bila u sukobu interesa, pa će je na klupi u Poljskoj zamijeniti Vesna Miletić i Branko Šebek.
U sastavu reprezentacije su sljedeće igračice: Ana Krmpotić, Sara Šenvald, Dora Kalaus, Larissa Kalaus, Ena Zagorščak (Podravka), Ana Vlašić, Matea Sertić, Dorotea Prevendar (Lokomotiva), Nikolina Zadravec, Paola Posavec, Stella Posavec (Zrinski), Iva Galetić (Sesvete), Iva Mikulić (Arena), Doris Hren (Ivanić), Josipa Mamić (Dugo Selo) i Andrea Klarić (Dalmatinka).
Stručni stožer čine izbornica Lidija Bojić-Ćaćić, treneri Branko Šebek, Vesna Miletić i Valter Vuleta te fizioterapeutkinja Slavica Brčić.

RASPORED HRVATSKE
Četvrtak, 15. kolovoza
17.00 Norveška – Hrvatska
Petak, 16. kolovoza
19.00 Hrvatska – Njemačka
Nedjelja, 18. kolovoza
19.00 Hrvatska – Češka