S utakmice u Beču 29. prosinca // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrAustrijske prvakinje, rukometašice ekipe Hypo Nö, borave u Koprivnici u srijedu i četvrtak i u tom vremenu odigrat će dvije prijateljske utakmice (srijeda u 18, četvrtak u 11 sati) s Podravkom Vegetom. To je nastavak suradnje odigravanjem prijateljskih trening-utakmica u Koprivnici i Beču

Podravka Vegeta, naime, gostovala je 29. prosinca u Beču (i pobijedila), Hypo je želio uzvratiti u siječnju, ali su ga spriječile obvaveze njegovih reprezentativki, pa će zati u gimnazijskoj sportskoj dvorani odigrati s domaćinom dvije utakmice.

Podravka Vegeta je u igračkoj konsolidaciji, pripreme za iduću sezonu počele su na vrijeme, ekipa će biti kvalitetnija nego ove sezone, ali malo se zastalo zbog očekivanja promjene u rukovodstvu sponzora, ali su se stvari normalizirale, jer ugovor sa sponzorom (Podravkom d.d.) za ovu je godinu važeći, a zasad nema naznaka da bi se išta promijenilo i u idućoj godini.

Kod sportskih klubova problem je što se sa sponzorima ugovor mora sklopiti na kalendarsku godinu, a sportska godina završava 30. lipnja 2012. godine, a nova počinje 1. srpnja ove i završava 30 lipnja iduće, 2013. godine. Tu je vječni problem u planiranju, i kada bi postojala mogućnost da se to izjednači s klupskom natjecateljskom sezonom, bilo bi to veliko olakšanje za planiranje bez nepoznanica.

Iako je Podravka Vegeta jedini pravi sportski brand koji koristi marketingu sponzora, nitko osim Podravke d.d. nije se znajačnije financjiski uključio u projekt koji predviđa iskorak u odnosu na dosadašnje sudjelovanje u Ligi prvakinja, a to je ulazak u Ligu kroz kvalifikacije i korak dalje, ili Kup kupova ili, kao primarni cilj, ulazak u četvrtfinalne grupe, a ne treba zaboraviti da će se od iduće sezone Lige prvakinja igrati i turnir Final Four. Prihvate li se prijedlozi klubova moguće je da bi od sezone 2013/14. broj klubova u Ligi prvakinja bio povećan, a time umjesto šest možda i 14 sigurnih utakmica u sezoni, što bi sigurno povećalo interes gledatelja i sponzora.

Naravno, prije toga treba osvojiti prvenstvo Hrvatske.

Ali pripreme za Europu su stalne i zato se igraju utakmice s Hypom, Krimom ili Budućnosti, a gledatelje pozivamo na dvije utakmice s Bečankama. Ulaz je besplatan.