Kao što je već od ranije poznato, hrvatska ženska rukometna reprezentacija ušla je u drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu kojem su domaćini Danska, Norveška i Švedska od 29. 11. – 17. 12. 2023. godine. Naše rukometašice su u prvom krugu ostvarile jednu pobjedu, jedan remi i jedan poraz. U drugi krug ulaze s jednim bodom osvojenim protiv Senegala.

Glavnu skupinu 1, uz Hrvatsku čine još Crna Gora i Švedska koje drugi krug započinju sa po četiri boda. Dva ima Mađarska, po jedan Hrvatska i Senegal, a bez bodova je Kamerun. U Glavnoj skupini 2 nalaze se Norveška i Francuska s po četiri boda. Po dva imaju Slovenija i Austrija, a bez bodova su Južna Koreja i Angola. Glavnu skupinu 3 koja se igra u danskom Herningu čine: Danska i Njemačka s po četiri boda, Rumunjska i Poljska imaju po dva, a Japan i Srbija su bez bodova. I konačno, u četvrtoj Glavnoj skupini kojoj je domaćin Frederikshavn nalaze se Nizozemska i Španjolska s po četiri boda. Dva su prenijele reprezentacije Brazila i Češke, a bez bodova su Argentina i Ukrajina.

Nažalost, po lošem starom običaju Svjetska rukometna federacija (IHF) opet je okrenula raspored susreta drugog kruga. Tako će Hrvatska i Crna Gora svoj međusobni susret igrati u četvrtak, 7. prosinca u 15.30 sati, a ne u 18.00 kao što je stajalo u ranijoj satnici. Drugi susret Hrvatska igra dva dana kasnije, odnosno 9. prosinca protiv Kameruna u 18.00 sati, a treći je na rasporedu 11. prosinca s Mađarskom, također u 18.00 sati.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu u četvrtfinale. Pobjednici iz tih susreta idu u polufinale, a četiri poražena nastavljaju borbu za poredak od 5. – 8. mjesta jer ona odlučuju o tome tko će s koje pozicije u olimpijske kvalifikacije.

Evo rasporeda susreta hrvatske reprezentacije u Glavnoj fazi: SP 2023 (Ž)

7. 12. 2023.
15.30     HRVATSKA – CRNA GORA

9. 12. 2023.
18.00     HRVATSKA – KAMERUN

11. 12. 2023.
18.00     HRVATSKA – MAĐARSKA

Izvor: HRS

Foto:Kolektiff images