Lino višebojac 1U subotu 26. svibnja u Osnovnoj školi Nedelišće održano je finale 12. sezone Lino višebojca na kojem su sudjelovala 24 najbolja višebojca iz 19 osnovnih škola iz svih hrvatskih županija. Najboljih 12 djevojčica i 12 dječaka, pobjednika dosadašnjih natjecanja u 12. sezoni, odmjerilo je snage u nogometu, košarci, atletici, skakanju u vrećama i povlačenju užeta. Finalna natjecanja, prigodnim su govorima otvorili ravnatelj Osnovne škole Nedelišće Ivica Paić, načelnik općine Nedelišće Darko Dania, član Uprave Podravke Marko Đerek te glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

Lino višebojac 2U pozdravnom govoru natjecateljima, Marko Đerek, član Uprave Podravke je istaknuo:

– Današnjim finalom, završavamo 12. sezonu Lino višebojca, najvećeg učeničkog sportsko-zabavnog projekta koji je prepoznat i izvan granica Lijepe naše. U ovih 12 godina, uključujući i današnji, održali smo 295 Lino višebojaca na kojima je sudjelovalo više od 270.000 djece iz 283 osnovne škole diljem Hrvatske.

Lino višebojac 3Gimnastički nacionalni centar Aton u Nedelišću bilo je premali za sve školarce i njihove roditelje koji su gromoglasnim navijanjem došli podržati sve finaliste, a posebno svoje favorite.

Ovogodišnji pobjednici su Sara Franić iz OŠ Dragutin Lerman iz Brestovca. Nikša Šegović iz OŠ Nedelišće iz Nedelišća.

Lino višebojac 4Male sportaše svojim su dolaskom podržali i poznati sportaši: nogometni trener koji je kao član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije osvojio broncu na svjetskom prvenstvu u Francuskoj Branko Ivanković, juniori NK Dinamo kapetan Tom Alen Tomić, Josip Šutalo i Roko Baturina, najtrofejnija i najbolja hrvatska rukometašica koja trenutno trenira RK Podravku Vegetu Snježana Petika, perspektivna mlada rukometašica RK Podravke Vegete i juniorska reprezentativka Korina Karlovčan, prvakinja Europe u taekwondou Kristina Tomić i osvajač bronce na europskom prvenstvu u taekwondou Deni Andru Razić. Nakon napetih sportskih natjecanja, svi prisutni su se zabavili uz hitove Zsa Zsae i Damira Kedže.

Lino višebojac 5