Nakon Lokomotive Sesvete // arhivaVrijeme ”dolaženja sebi” za Podravkine reprezentativke je prošlo. Nakon reprezentativnog okupljanja normalno je da za novo prilagođavanje ipak treba smakar i kraće vrijeme. Podravka Vegeta imala je u hrvatskoj reprezentaciji šest igračica (Elez, Džono, Čović, Nemaškalo, Nikšić i Kapitanović) i u srpskoj jednu (Živković), što je sedmorka, pola ekipe plus trener.

Od početka tjedna radi se na ”čišćenju glava” od svih drugih misli, iduća utakmica u prvenstvu mora biti najvažnija misao. U subotu Podravka Vegeta gostuje u Sesvetama. Utakmica sa Sevetama Agroproteinkom (17,30) jedna je od dvije, druga je u Zelini, vrlo važne na putu za vraćanje naslova prvakinja u Koprivnicu, a prije zadnjeg kola, kada u Koprivnicu dolazi izravni konkurent Zamet. Naime, Koka, Zrinski i Trešnjevka, uz svo uvažavanje, ipak nisu ekipe koje bi mogle ugroziti Podravkin primat.

Ekipu Sesveta Agroproteinke vodi Mrđenov pomoćnik u reprezentaciji Nikola Škorić, pa predstojeća utakmica ima sve potrebne draži da bude zanimljiva gledateljima, onima koji neće na bilo koji način (stadion, televizija) gledati nogometnu reprezentaciju u istom terminu (18).

U vrhu hrvatskog ženskog rukometa je i Zelina, koja je svojski namučila Lokomotivu na jučerašnjoj četvrtfinalnoj utakmici kupa. U Zagrebu je vodila do posljednje minute, kada je Lokomotiva uspjela izjednačiti i postići gol za tijesnu pobjedu 25:24 i plasirati se u završnicu Kupa. Kao i Umag, koji je pobijedio Samobor 37:32. Danas, u četvrtak, igraju Split i Zamet, a sredinom drugog tjedna (opet) Sesvete Agroproteinka i Podravka Vegeta.

Zato trener Goran Mrđen traži punu koncentraciju na predstojeće utakmica od kojih zavisi i uspješnost sezone. Bilo kakvo opuštanje ili ”lako ćemo” može utjecati na ostvarenje konačnog cilja.