Muratpasa prvi suparnikZa dva preostala mjesta u grupnoj fazi EHF Ligi prvakinja 2018/19. turniri ćae se održati u Koprivnici i Lublinu. MKS Perla Lublin i Podravka Vegeta bit će domaćini nakon što je to danas potvrdio Europski rukometni savez zajedno s EHF Marketing GmbH, a večeras objavio i na službenim stranicama EHF-a. Jagodina je u petak odustala od domaćinstva.

Polufinale u svakom turniru će se igrati u subotu 8. rujna, dok će se za treće mjesto i final igrati u nedjelju 9. rujna. Točno vrijeme igranja utakmica bit će određeno uskoro.

U dvorani Frana Galović u Koprivnici pobjednice Lige prvakinja 1996. godine Podravka u polufinalu će igrati s turskim prvakinjama Muratpasa Belediyesi SK, a pobjednica EHF kupa SCM Craiova iz Rumunjske sa srpskim prvakinjama ŽORK Jagodina.

Samo pobjednici obaju turnira doći do će grupnih utakmica – pobjednica skupine 1 iz turnira u Lublinu pridružit će se ekipama CSM Bucuresti, Vipers Kristiansand i FTC-Rail Cargo Hungaria u skupini D, dok će pobjednica grupe 2 iz Koprivnice naići na branitelja prvaka Györi Audi ETO KC, Thüringer HC i RK Krim Mercator u skupini C.

Ekipe koje osvoje drugo i treće mjesto nastavit će svoje europske utakmice u trećem kvalifikacijskom krugu EHF kupa 3, dok će momčadi koje se nalaze na najnižoj razini ulaze u isto natjecanje već u drugom krugu. Ove sezone u 1. krugu EHF kupa igrat će zagrebačka Lokomotiva.