GLASSVERKET - PODRAVKA VEGETA // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta glatko je izgubila u Drammenu finalnu utakmicu za ulazak u Ligu prvakinja od domaćeg Glassverketa s visokih 28:19 (12:12). Drugo poluvrijeme i potpuno odsustvo ideja, pa i neprimjenjivanja osnova rukometne igre uništilu su nadu i san. Treba samo reći: do neke druge prilike, nismo više prva europska liga.

Loš početak uvjetovao je nesigurnost, strah od pucanja po golu i šupljikavu obranu. Dok se stvari nisu posložile napad je bio mala zbunjola. Moramo biti opasni, vikao je Goran Mrđen. I kad smo postali opasni, onda je i Glassverket bio malo zakočen u svojem poletu.

GLASSVERKET - PODRAVKA VEGETA // Foto Ivo Čičin-MašanskerDva zadnja gola u 1. poluvremenu bila su za udžbenike. Prvo je Nemaškalo fenomenalno pronašla Debelić na crti, nitko nije vidio loptu osim njih dvije i to je bilo 12:11. Nekoliko sekundi prije kraja nakon kornera briljantni potez vižljaste Dore Krsnik i s lijevog krila izjednačenje na 12:12, rezultat poluvremena koji je davao nadu. Kako je počelo, do tog vremena bilo je sjajno.

A onda je došlo tragično drugo poluvsrijeme u kojoj su s loptom igračice predavale i odgovornost jedna drugoj. Katastrofalna igra nekih vanjskih igračica. Sve su se nabijale na šest metara, pogrešno dodavale lopte, lobom htjele upošljavati pivotkinje… Gdje je bila Milošević? Vidak je premalo pucala, a Gugić se sakrila. Krila su dala golove, ali kod Zadravec ima rezerve u neodlučnosti: umjesto ulaska vraćanje lopte ili trčanje prema van.

Za to vrijeme Galssverket je gazio i prolazio. Golmanica je puno obranila, ali dobar dio lopti bio je dar Podravkinih pucačica. Norvežanke zasluženo idu u Ligu prvakinja, a Podravka Vegeta morat će na europskog školovanje u niži razred, gdje će ekipa morati dozrijeti za neku iduću prigodu za ulazak u Ligu prvakinja. Zato ne treba plakati, tu gdje jesmo, tu nam je možda i mjesto.

U utakmici za 3. mjesto i povoljniji za Kup EHF-a Ankara Yenimahalle – Sercodak Dalfsen 31:22 (17:12)

GLASSVERKET - PODRAVKA VEGETA // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravki Vegeti sada preostaje Kup EHF-a. U trećoj rundi kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Kupa EHF-a konkurencija je jaka. Suparnike već čekaju Hoslstebro, Randers i Viborg (Danska). Dunaújváros, DVSC Debrecen i Érd (Mađarska), Fleury (Francuska), Roman (Rumunjska), Lada (Rusija), Metzingen (Njemačka), te drugo i trećeplasirani iz kvalifikacija Lige prvakinja (tu jea i Podravka Vegeta) i kvalifikanti iz druge runde kvalifikacija EHF kupa. Izvlačenje parova je 25. listopada u sjedištvu EHF-a u Beču, a utakmice se igraju 12/13. i 19/20. studenoga. Grupna faza natjecanja EHF kupa počinje 7/8. siječnja i traje do 11/12. veljače, nakon čega slijedi četvrtzavršnica, poluzavršnica i finalne utakmice.

GLASSVERKET - PODRAVKA VEGETA // Foto Ivo Čičin-MašanskerFINALNA UTAKMICA KVALIFIKACIJA ZA ULAZAK U GRUPNU FAZU NATJECANJA LIGE PRVAKINJA

GLASSVERKET – PODRAVKA VEGETA 28:19 (12:12)

DRAMMEN – Dvorana Drammenshallen. Gledatelja: 500. Sutkinje: Cristina Nastase i Simona Raluca Stancu (obje Rumunjska). EHF delegat Balázs Soós (Mađarska). EHF delegat za suce: Olafur Orn Haraldsson (Island).

GLASSVERKET: Rundbraten (16+0), Langeli (-), Johanesen (-+0); Leipart 3, Merg 1, Andenaes 3, Bjoernsen 7, Haraldsdottir 3(1), Josendal, Narvesen, Christensen 9, Wolf, Bronsta, Ellertsen, Hovland, Iversen 3. TRENER: Geir Oustorp.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (9+0); Zadravec 3, Dežić 1, Karlovčan, Krsnik 2, Milošević, Džono, Nemaškalo 4, Mrđen, Papac, Vidak 4(2), Pavlović, Petika, Gugić 1, Debelić 4. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Glassverket 1(1), Podravka Vegeta 2(2).

ISKLJUČENJA: Glassverket 6 minuta (Merg, Ellertsen, Andenaes), Podravka Vegeta 8 minuta (Vidak 2+2, Krsnik, Džono).

IGRAČICA UTAKMICE: Emilia Christensen (Glassverket).