Podravka Vegeta - Dugo Selo, Krsnik u akciji // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta sigurno korača kroz 1. HRL za žene. U susretu 17. kola večeras u dvorani koprivničke gimnazije bez problema pobijedile su ekipu Dugog Sela 55 s 35:20 (17:9). Na kraju utakmice nisu se slagali semafor, zapisnik i službena statitstika HRS-a, pa je prvo objavljen rezultat 36:19, ali je sve kasnije usklađeno. Zato i naš izvještaj malo kasni.

Podravka - Dugo Selo 55 // Foto Ivo Čičin-MašanskerKarakteristika susreta je da su sve igračice Podravke Vegete u polju zabile golove, a i gošće su imale dobar učinak igračica: čak devet ih je zabijalo. U igri kada su vrlo rano mijenjane igračice prve postave, sa zadovoljavajućom minutažom svih, teško je nekoga posebno izdvojiti. Sve su igrale vrlo požrtvovno, nisu dopustile, kao na nekim utakmicama prije, da se suparnik veseli u početku i dobar dio poluvremena, nego su odmah postavile stvari na svoje mjesto.

A to je izgledalo dosta autoritativno, pa je Dugo Selo, bez obzira na borbenost, izgledalo dosta nemoćno. U takvoj se igri pribjegava oštrini, pa je bilo dosta (nekažnjenih) potezanja, ali već smo naučeni da suci sude kako sude. Kao da nemaju dovoljno iskustva.

No, sve se to zaboravi ako prevladaju dobre strane rukometa, a njih je bilo napretek s Podravkine strane. Otud pljesak golovima mladih igračica: topovskoj paljbi Mrđen, brzonogoj Karlovčan, spretnoj Šenvald i sretnoj Papac koja je zabila jedan, ali krasan gol. S mladima je igrala i Franković i bila efikasna, zabila je najviše golova na utakmici, pet.

Iduće subote/nedjelje Podravka Vegeta u 18. kolu gostuje u Varaždinu kod Koke, pa dolazi Trešnjevka i slijedi reprezentativna pauza.

UTAKMICA 17. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – DUGO SELO 55 35:20 (17:9)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 250. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec. Delegat: Marijan Mraz (svi iz Trnovca Bartolovečkog).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+-), Kapitanović (3+0), Milenković (5+0); Nikšić 1, Dežić 3, Karlovčan 3, Šenvald 2, Krsnik 4, Milošević 3, Džono 2, Nemaškalo 4, I. Mrđen 2, Papac 1, Dragišić 2, Vidak 3, Franković 5. TRENER: Goran Mrđen.

DUGO SELO 55: Budić (7+1), Karaula (1+0), I. Šebalj (-); Đurak, Kirin 2, Čamber 2, Grebenar 2, Radovac 2, A. Šebalj, Slišković 3, Pavković 4(1), J. Bebek 1, Galić 3, L. Bebek, Lekić, Lisjak 1. TRENERICA: Tanja Plašić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(0), Dugo Selo ’55 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta (Milošević 2+2, I. Mrđen, Šenvald, Franković), Dugo Selo ’55 8 minuta (Galić 2+2, Kirin, Đurak).

IGRAČICA UTAKMICE: Dora Krsnik (Podravka Vegeta).

Podravka Vegeta - Dugo Selo 55 // Foto Ivo Čičin-Mašansker