Rukometašice Podravke Vegete doznale su protivnice u polufinalu hrvatskog ženskog kupa. Vječni rivali zagrebačka Lokomotiva i koprivnička ekipa susrest će se 12. svibnja kada je na rasporedu polufinalni susret dok će drugi polufinalni susret odigrati Bjelovar i Zrinski. Satnica će biti poznata naknadno.

Podsjetimo Podravka je u osmini finala igrala na gostovanju protiv ŽARK Splita i utakmicu zaključila rezultatom 23:42. Nakon toga uslijedila je utakmica četvrtine finala s Viroviticom 1234 koja je završila rezultatom 23:43 u korist Koprivničanki i čime su izborile nastup na ovogodišnjem Final Fouru u Poreču.

Podravka Vegeta je osvojila 23 naslova u Kupu, a Lokomotiva 6. Istina je i da su ovo klubovi koji su i jedini osvajali ovaj prestižni trofej. U posljednjih 30 godina ova dva kluba su se u finalu susrela 11 puta te je četiri puta slavila Lokomotiva, a u sedam susreta Podravka Vegeta.

No ipak nije u potpunosti istinito da su u uvijek u finalu Lokomotiva i Podravka pa smo za vas pripremili presjek od 2010. godine do danas. Podravka Vegeta se šest puta susrela u finalu Kupa s Lokomotivom, a ovdje je i pregled rezultata tih finalnih susreta uz podsjetnik da je 2020. godine sezona prekinuta zbog pandemije te se Kup nije odigrao.

2010. Podravka Vegeta vs Lokomotiva 29:22

2012. Podravka Vegeta vs Lokomotiva 30:25

2013. Podravka Vegeta vs Lokomotiva 33:25

2015. Podravka Vegeta vs Lokomotiva 32:24

2018. Lokomotiva vs Podravka Vegeta 29:19

2021. Lokomotiva vs Podravka Vegeta 27:23

Ostala finala od 2010. – do danas

2011. Podravka Vegeta vs Sesvete Agroproteinka 39:24

2014. Lokomotiva vs Zamet 24:21

2016. Podravka Vegeta vs Zamet 24:16

2017. Podravka Vegeta vs Trešnjevka Zagreb 24:13

2019. Podravka Vegeta vs Sesvete Agroproteinka 33:14

2020. prekinuta sezona zbog panedemije

Ždrijeb je odlučio da će se Podravka Vegeta i Lokomotiva ovoga puta susresti u polufinalu, a ne u finalu kako je to bilo prošle sezone. Jedan od ova dva kluba izborit će finale i boriti se za ovogodišnji trofej u Kupu. Poznato je kako je on prošle godine otišao u Zagreb, a Podravka ga sada ima priliku vratiti u Koprivnicu. Svoj komentar ždrijeba dali su trener Goran Mrđen i Korina Karlovčan.

Foto: Ivan Brkić

Stalno slušamo kako Podravka i Lokomotiva uvijek igraju finale, ali ako pogledamo arhivu, barem u 50 % slučajeva to nije bilo. Meni je ovo 6. Final Four s Podravkom i samo jedno finale igrali smo s Lokomotivom. Jedno je sigurno, dosad je pobjednik iz polufinalnog susreta Podravke i Lokomotive uvijek i osvojio Kup. Jasno je da ako hoćeš osvojiti Kup tu utakmicu moraš dobiti. U kojem je to stupnju, osmini, četvrtini, polufinalu nije toliko važno. Bez obzira na to tko pobijedi u toj utakmici mora odigrati i finale no iz iskustva znam da su takva finala uvijek neizvjesna – rekao je trener Goran Mrđen. 

Foto: Ivan Brkić

Skupile smo se nakon reprezentativne stanke i taman pred izvlačenje parova polufinala Kupa. Izvukli smo Lokomotivu, ali logično je da se s njima moramo susresti prije ili kasnije. Ostala su nam još dva tjedna do Kupa u kojima ćemo odigrati i tri prvenstvene utakmice. Pripremamo se maksimalno i dat ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat – rekla je Karlovčan. 

U ovom trenutku poznato je kako za Kup trener Goran Mrđen neće moći računati na Larissu Kalaus i Diziyanu Ilynu. Trenutno manje probleme s listom ima Pavković i čeka se na pretrage Ane Turk uz nadu da ozljeda koju je zadobila u kvalifikacijskoj utakmici s Češkom nije ozbiljnije prirode.