Goran Mrđen // Foto arhivaGodina završava. Na neki način i pola sezone, iako još nisu odigrane tri utakmice prvog dijela prvenstva, pa je Zamet vodeći sa svih 20 bodova, dok su Lokomotiva i Podravka Vegeta iza njega s bodom manje (neriješeno u međusobnom susretu), ali Zamet očekuju susreti s Lokomotivom u 12-om i Podravkom Vegetom u 13-om kolu. Tek će se krajem siječnja znati poredak jeseni.

U Ligi prvakinja odigrano je šest utakmica u grupi. Bez bodova. Ali novi sustav natjecanja u Europi omogućuje nastavak u Kupu kupova. Ruska Zvezda iz Zvenigoroda prepreka je u osmini finala.

Nakon povratka iz Crne Gore trener Podravke Vegete Goran Mrđen rekao je novinarima o svojim dojmovima:

– Dojam mi je pola-pola. Imali smo odličnih utakmica, kao što je bila ona s Vardarom u Koprivnici, a i veći dio gostovanja kod Budućnosti. Imali smo i nekih dobrih poluvremena, poput onog prvog u Njemačkoj, pa i utakmica s Budućnosti na našem terenu, osim onog početka. Pokazali smo da možemo s velikima, ali i da za to trebamo imati veći izbor igračica, da nam je ritam srijeda-subota ubitačan s ovim brojem rukometašica. Za vrijeme ove stanke napravit ćemo sve da dignemo igračice koje nisu u reprezentaciji i osposobimo ih da ih možemo više koristiti u drugom dijelu sezone. Nisu one loše igračice, ali nisu nikad bile u takvoj situaciji.

U KUPU POBJEDNICA KUPOVA ŠTO DALJE

– Što se tiče ambicije u EHF Kupu pobjednica kupova želja je otići što dalje, do kraja. No, prije svega smo si zacrtali kao cilj osvajanje prvenstva i Kupa.

TJELESNO SPREMNIJI OD DRUGIH

– Tjelesno smo spremni. Osim ozljede Trifunović, koja je mehaničke prirode, nismo imali niti jednu ozljedu koja bi nekoga izbacila iz utakmice. Kad to uspoređujem s ostalim ekipama Lige prvakinja, koje igraju samo po jednu utakmicu tjedno, mislim da smo ipak u prvom dijelu sezone napravili dobar posao.

IZMJENAMA SMO ČUVALI ZDRAVLJE

– U domaćoj ligi iako nije izgledalo najbolje kad smo mijenjali, ponekad smo to morali napraviti kako bismo sačuvali zdravlje igračica. Nije više bilo pitanje veće ili manje razlike, nego jednostavno čuvanja igračica da se ne polome od prevelikih napora.

KOD GOLMANICA TREBA POMAK NABOLJE

– Golmanice nisu bile na razini i tu isto moramo napraviti bitan pomak. U odnosu na ostale ekipe u Ligi prvakinja ispod prosjeka smo, a za visoki rezultat to moramo poboljšati. Kad je obrana kvalitetna, onda su i golmanice ipak na nekoj razini, što znači da mi jedni bez drugih ne možemo. Ne podcjenjujem svoje vratarke, ali kad pogledate ekipe s kojima smo igrali, njihove vratarke ipak u ovom trenutku imaju veći rejting od naših.

PREMALI RAZMAK IZMEĐU UTAKMICA

– Je li sebi zamjeram nešto? Teško se spremati za utakmice svaka dva dana, a mi smo se spremali i za utakmice Hrvatske lige, nismo podcijenili ni Trešnjevku, ni Zelinu, ni Sesvete. Teško je jednu utakmicu završiti, a drugu početi u tako kratkom razdoblju. Sigurno da bih u nekim utakmicama neke stvari napravio drugačije. Međutim, mi se još uvijek trebamo uigrati, bez obzira na to što su pojedine igračice ranije u nekim razdobljima igrale zajedno. Mislim da nas je presjekao taj ritam, i da nas je presjeklo okupljanje reprezentacije dok smo bili u dobrom ritmu. Svima je tako, ali jedan Thüringer je četiri godine zajedno i oni se opet vrate u poznato, a mi se vraćamo na početak.

PREVIŠE SMO KRITIČNI PREMA MLAĐIM IGRAČICAMA

– Recimo, protiv Zeline sam promijenio da bih odmorio, a onda ispadne lakrdija. E, pa sad više lakrdije neće biti, dok god ne možeš biti taj da se na toj razini održiš, bit će tako kako je, završit će onda kao s Trešnjevkom u Zagrebu. Mislim da to trebaju shvatiti i gledatelji i javnost, da je jednostavno nemoguće da igračice koje igraju više i one koje igraju manje daju isti nivo na utakmici. Ne zato što su ove lošije, nego one jednostavno dosad nisu imale minuta. E sad, ako te minute mi njima tako kritički gledamo i ubijemo ih u pojam, mi ćemo njih imati kasnije, ili ih nećemo imati nikad. Prema tome, kao što je utakmica sa Zelinom, nije bilo upitno tko će pobijediti, kako god je to izgledalo. E sad, da li je trebalo biti 10 ili dva, o tome možemo razgovarati, ali tih 15 minuta mi moramo dati drugima da igraju, ako smo se opredijelili da ih imamo.

”GUŽVA” POČINJE U SIJEČNJU

Ostatak Podravke Vegete bez šest reprezentativki igrat će, uz popunu iz Podravke Lino, 10. prosinca u Varaždinu utakmicu s juniorskom reprezentacijom Nizozemske, kao uvod u utakmicu EP Hrvatska – Nizozemska. Možda će biti još koja takva tijekom EP-a u Varaždinu.

Prema još nepotvrđenom rasporedu, siječanj će biti vrlo zgusnut. U Podgorici bi se 10. i 11. siječnja trebao odigrati drugi krug Regionalne lige (Podravka Vegeta s Budućnosti i Danilovgradom), dok bi se treći krug igrao u Koprivnici 17. i 18. siječnja (Podravka Vegeta s Krim Mercatorom i Metalurgom). Četvrti krug predviđen je u Skoplju bez Podravke Vegete.

Prvenstvo Hrvatske nastavlja se 11. kolom 17. siječnja (Koka u Varaždinu) i 12. kolom 24. siječnja (Split 2010 u Koprivnici), a prvi dio prvenstva završava13. kolom 31. siječnja (Zamet u Rijeci).

Datumi su okvirni.