Raspoloženje i osmijeh, Goran Mrđen // Foto Arhiva RK PodravkeUoči derbija prvenstva Prve hrvatske rukometne lige za žene Podravka Vegeta – Lokomotiva, što se igra u subotu 17. travnja u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici s početkom u 18 sati, trener Podravke Vegete Goran Mrđen ocijenio je za koprivnički Mali podravski stanje i izglede domaćeg sastava. Bez euforije, smireno i realno, svjestan što utakmica donosi.

– Utakmica s Lokomotivom može nam puno toga riješiti, i mi se tako za nju i pripremamo. Od njih smo izgubili jedinu utakmicu u prvenstvu, odigrali smo tada dobru obranu, ali i loš napad sa svega 15 golova. Nadamo se da će to biti bolje nego u Zagrebu – rekao.

U redovima Lokomotive nastupa velik broj igračica koje su prošle kroz Podravkinu školu.

– Dobro se poznajemo, neće nitko nikoga iznenaditi u toj utakmici. Sigurno da je to ekipa školovanih igračica, trener Ivandija dobro ih vodi, imaju glavu i rep, i na kraju krajeva to pokazuju kroz osvojene bodove u prvenstvu. Bilo kakvo pametovanje s naše strane ne bi bilo dobro. Na kraju krajeva, imali smo mi problema i s lošije rangiranim ekipama kad nismo bili kako treba – naglasio je Mrđen.

Podravka je u svakom slučaju favorit, od toga ne treba bježati.

– Mi smo favoriti u svakoj utakmici u našoj ligi, pogotovo kad igramo doma. Po meni smo to bili i u Zagrebu, ali izgubili smo utakmicu na promašene zicere, na loš napad, i na njihovu dobru obranu. Moramo biti kvalitetni u smislu napada, obrane, vraćanja u obranu i vratarki, onda će to biti dobro. Kad smo u natjecateljskoj formi, onda možemo biti dobri – zaključio je Podravkin trener.

Sudeći po viđenom u zadnjim utakmicama trener na raspoolaganju ima kompletnu dobro uigranu i u formi tempiranu ekipu, pa će biti zanimljivo nadmetanje dvije najbolje hrvatske rukometne ženske ekipe s dobrim obranama, dobrim vratarkama, a tko bolje napada pokazat će utakmica. U domaće rukometašice uopće ne sumnjamo. Navijamo za naše.