Elez, Mrđen i Živković na presici // Foto Ivo Čičin-MašanskerDojmovi s osvajanja prvenstva, kamoli ne i kupa, još uvijek su svježi. Nakon utakmice bilo je mnogo izjava. Zabilježili smo press konferenciju nakon velikog slavlja koprivničkih rukometašica na terenu.

Na presici Goran Mrđen je bio emotivan:

– Presretan sam što smo vratili dva naslova natrag u Koprivnicu. To smo si 26. srpnja prošle godine zacrtali kao cilj, ali lako je zacrtati… Nije nam bilo lako. Imali smo svakakvih problema kao i svaka ekipa, kao i svi drugi, uvijek netko ima nekakvih. U punih 24 godine bez i jednog dana prestanka rada u rukometu, ovo je najsretniji dan u mojoj karijeri, kad sam s ovim divnim igračicama osvojio duplu krunu i hvala ima na tome.

Goran Mrđen na presici // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Lokomotivi čestitam na dobroj utakmici, ali ne samo danas, odigrala je i dobru utakmicu protiv Zameta, na taj način se digla i sigurno da je s više samopouzdanja ušla u ovo finale.

Trener Lokomotive Davor Rokavec bio je vrlo odmjeren i realan:

Davor Rokavec, Ivana Jelčić, Kristina Elez, Goran Mrđen i Jelena Živković // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Čestitam Podravki na vraćanju obje titule i na cjelokupnoj sezoni koju su odigrali besprijekorno. Za nas što drugo reći nego se zahvaliti svim igračicama što su u ovakvim uvjetima u kojima jesmo uspjele izdržati do kraja sezone. Dali smo sve od sebe, mislim da nismo nikoga razočarali. Prvenstveno polazim od cura koje su se maksimalno trudile. Malo smo se, što je i Goran spomenuo, istrošili u utakmici protiv Zameta. Danas smo dali sve od sebe, ali nije išlo protiv objektino kvalitetnije i bolje Podravke u ovom trenutku. Ne preostaje nam drugo nego raditi i pokušati se vratiti da budemo što konkurentniji ponovno u idućoj sezoni iili u onim nekakvim idućim sezonama.

Kapetanica ekipe u odsustvu Mirande Tatari Kristina Elez kratko je prokomentirala:

Kristina Elez - press // Foto Ivo Čičin-Mašansker

– Zacrtali smo cilj: kup i prvenstvo. To smo i ostvarili. Kao što vidite, jako se radujemo, međutim to, prije svega, nije bilo lako, duga je bila sezona, bilo je dosta uspona i padova. Međutim, sve to donosi na kraju to da u ovakvim utakmicama budemo sigurne i da uspijemo napraviti prevagu i u napadu i u obrani u odnosu na suparničke ekipe.

Jelena Živković se našalila:

– Meni nije ostalo ništa da kažem!

– Koliko te poznam – ne vjerujem – parirao je Goran Mrđen.

Jelena Živković press // Foto Ivo Čičin-Mašansker

– Čestitam ekipi Lokomotive. Ovo je zasigurno bila dobra utakmica. Mislim da smo se najviše izmorile na ovoj današnjoj utakmici nego na bilo kojoj drugoj ove sezone. Zato što je bila posljednja utakmica, zato što je to Lokomotiva, vječiti derbi. Drago mi je što su igračice suparničke ekipe pokazale da mogu prvo sebi pobijedivši Zamet, jer nitko nije očekivao to, a opet, mi smo se držali našeg cilja koji smo zacrtali u sedmom mjesecu prošle godine. Od prvoga dana trenirale smo jaku i čvrstu obranu i pokušavale realizirati ”lake golove”. To nam se na kraju isplatilo. Kao što sam i prošli petak nakon osvajanja prvenstva rekla kad smo pobijedili Zameta da samo tako možemo osvojiti kup. To smo uradile. Toliko od mene.

Lokomotivina golmanica Ivana Jelčić bila je vrlo kratka:

– Ne bih ulazila u nikakve analize. Čestitam Podravki i na osvojenom prvenstvu i kupu i zaželjela bih puno sreće i jednom i drugom klubu, igračicama i trenerima ubuduće.

Kristina Elez je nadodala:

– Bit će mi teško što Ivane neće više biti u reprezentaciji. Zajedno smo puno godina osvajale kup i prvenstvo u Podravki, pa sam malo emotivna… Ivana mi odlazi…

Ivana Jelčić odlazi iz rukometa. Zašto?

– Pa imam 35 godina! Možda je vrijeme i za neke druge stvari u životu.