Dragica Džono na utakmici s Thüringerom // Foto Robert ŠoštarićNakon izvučenih grupa Lige prvakinja Podravka Vegeta nema razloga biti nezadovoljna. U jakoj konkurenciji ionako se moralo računati na jake, slabih nema. Susjedni FTC iz Budimpešte, pa i Thüringer u Nordhausenu nisu na kraj svijeta što se putovanja tiče, a nakon dugog vremena Koprivničanke će igrati i s francuskom ekipom.

Zbog poteškoća s internetom (prekid kabla) na otoku Visu, gdje se administrator stranice nalazi, nismo bili u mogućnosti promptno reagirati u petak nakon izvlačenja, a kako je kvar otklonjen tek u subotu pred večer, izostale su svježe reakcije. No, zato su Sportske novosti donijele iscrpno mišljenje našeg trenera Gorana Mrđena, pa ćemo koristiti dijelove teksta kolege Dražena Pinevića, koji je istaknuo da se od Podravke Vegete baš i ne očekuje prolaz skupine, ”no da bude dobra, to svakako, pa i bolja nego lani”.

I nastavlja:

”Podravka je završila u skupini za koju se, s obzirom na trenutnu situaciju, ne treba posebno žaliti, jer ostale skupine bile su i gore. Izvjesno je da su svi favoriti protiv naših, ali je dobro lanjsko iskustvo s Thüringerom, koji je i ovaj puta u igri s odličnim njemačkim i nizozemskim reprezentativkama. Ferencvaros (FTC) se vratio u Ligu prvakinja kraj dominacije Györa i odlična je ekipa s etabliranim mađarskim reprezentativkama. A stiže i Fleury, francuski sastav sa španjolskim predznakom koji je prošle sezone igro finale Kupa kupova u kojem je poražen od danskog Midtjyllanda. Što očekivati od Podravke? Konkurentnost. Svaki bod bio bi premija, a ovakva LP dobra škola”.

Evo što je rekao neposredno nakon izvlačenja Goran Mrđen:

– Kada pogledam ostale skupine, ispalo je dobro. Nismo favoriti, dapače s debitantskom vanjskom linijom ulazimo u ovo jako natjecanje. Vidjet ćemo tu Vidak, Franković, Milošević, Krsnik, Dežić, Dragišić, Papac, Mrđen… Bit će to velika škola za njih. Ne očekujem čuda od cura koje su do jučer igrale nešto sasvim drugo u svojim sredinama, ali očekujem da pokažemo napredak u svemu. Posebno trkački, jer smo u tome posljednje vrijeme inferiorni u odnosu na ostale.

Mrđen se izjasnio i o suparnicima:

– Drago mi je da je u grupi Ferencvaros, jer je blizu i jer ćemo ga uoči starta sezone moći upoznati na dva turnira u Mađarskoj i kod nas na Bepovom memorijalu. Činjenica da izbacili Györ iz prvog dijela ždrijeba govori sve. Izgubili su Tomori, koja je u Györu, ali jaki su i bez nje. Thüringer nam je održao lekciju lani, bilo je to ružno za gledati, pa se nadam da smo naučili nešto iz toga. Fleury je ekipa sa španjolskim reprezentativkama Cabral Barbosom, Mangue, Fernandez, s francuskom reprezentativkom Niomblom i bit će to težak zadatak za nas, ali ja očekujem napredak i, ako i ne prođemo, korist od tih šest utakmica i mogućeg nastavka Kupa kupova, budemo li četvrti u skupini.

I tako, vrijeme ide. Krajm srpn ja početak je priprema, četiri turnira u kolovozu, domaće prvenstvo u rujnu i listopadau.

Do prve utakmice Lige prvakinja još 76 dana.