Jelena Živković // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta opet ima na okupu sve igračice. Na reprezentativnim obavezama bile su njih pet (Tatari, Elez, Džono, Živković i Trifunović). Jelena Živković u reprezentaciji Srbije ozlijedila je rame i u srijedu je prvi puta trenirala. U četvrtak se u Koprivnici igra prvenstvena utakmica s Osijekom. Početak je u 18 sati, a igra se u gimnazijskoj sportskoj dvorani.

– Živković do danas nije trčala, ali sutra će igrati. Malo će biti na klupi, malo u igri. Dobro je da se vraća, jer nam je prevažna igračica za Ligu prvakinja – kazao nam je nakon treninga u srijedu trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

S ostalim igračicama je sve u redu, u što trener uračunava i ”temperaturu tu i tamo”.

– Nakon Umaga osjetio se umor na igračicama. To putovanje do Umaga i natrag u istome danu presjeklo nam je pripreme. Do tada smo bili u drugom ritmu, usijedile su reprezentatvne obaveze i sada to do nedjelje to trebamo popraviti – kazao je Mrđen.

U srijedu se treniralo od 14,30 sati, a tako će biti i u petak, jer je to termin kada će se u nedjelju u Nordhausenu igrti utakmica 1. kola B grupe Lige prvakinja s domaćim Thüringerom.

U Njemačku (Leipzig) putuje se zrakoplovom iz Zagreba u subotu ujutro. Od zrakoplovne luke Leipzig do Nordhausena sjeverozapadno od Leipziga, vozit će se autobusom sati i pol, pa bi ekipa bila u Nordhausenu oko 16 sati, što je ukupno 10 sati puta. Naima, iz Koprivnice se kreće u šest ujutro. Navečer je zakazan trening, a u nedjelju je utakmica.

No, prije toga Osijek, koji će biti i posljednji ispit pred početak Lige prvakinja. Nakon nedjelje slijede ubrzano jedna važna i jedna prevažna utakmica. Ova druga je prva, u četvrtak 23. listopada igra se prvenstvena s Lokomotivom u Zagrebu, a već u subotu u Koprivnici u 2. kolu Lige prvakinja gostuje Budućnost.

Pripremimo dlanove i grla.