Ekipa Podravka Vegete je danas u jutarnjim satima krenula put Danske gdje ih u subotu očekuje uzvratna utakmica 10. kola DELO Lige prvakinja protiv domaćina Odense Håndbold.

Nakon poduže stanke koja se za dio ekipe nametnula zbog reprezentativnih obaveza, a za dio pak zbog novih slučajeva koronavirusa, u redove Podravke Vegete se nakon Božića, ritam treninga vratio u normalu. Ekipa je nakon blagdana trenirala u kontinuitetu i vratila se standardnim klupskim obavezama i pripremama za nove europske izazove. Podsjetimo, Odense je u Koprivnici slavio rezultatom 17:33, a da je to bio samo težak dan za ekipu, imat će prilike pokazati već ove subote u 16 sati i nametnuti se trčanjem i karakterom, onako kako su to već radile s nekim danskim ekipama, ali u EHF Kupu.

Najveći problem je što već duže vrijeme nismo imali utakmica, ali cure rade maksimalno i imamo dobru atmosferu. Činjenica je da bi nam kontinuitet utakmica mogao pokazati stvarno stanje na terenu, ali idemo tamo odigrati maksimalno i pokazati sebi, a i svima ostalima da domaći poraz protiv Odensea nije bio realan – rekao je Saračević.

Ekipa je prema proceduri obavila testiranje uoči odlaska i jučer u večernjim satima stigla je informacija kako su svi nalazi negativni čime je ekipa sigurno mogla krenuti put Danske. O kvaliteti danske ekipe ne treba govoriti mnogo, vrhunska skandinavska ekipa koju krase velika nizozemska imena i megazvijezde ženskog rukometa. Tu su Groot, Abbingh i vratarka Wester koje su možda i tri najjače igračice u Nizozemskoj. Ono što je karakteristično za tu ekipu jest atraktivan i brz rukomet koji se sve više viđa u europskim utakmicama. Da je ekipa spremna, nema sumnje, a o zdravstvenom stanju ekipe nakon pauze zbog samoizolacije te povratka u puni pogon treninga je progovorio trener Saračević.

Poslije svega što smo prošli napravili smo solidan broj treninga i vratile su nam se Ivona Mrđen i Lucija Jandrašić koje rade punim intenzitetom nakon dužeg razdoblja i to su dobre vijesti. Ostatak ekipe je u dobrom stanju i rade u punom programu, osim Lamprini Tsakalou koja ima nekih zdravstvenih problema već jedan duži period – zaključio je.

Nakon brončane medalje, zlatnog sjaja, Dejana Milosavljević nije puno slavila, nekoliko dana je napunila baterije i vratila se u puni pogon kako bi bila što spremnija za nove izazove. Ona vjeruje u ekipu i zna da će ih atmosfera nositi kroz daljnji europski put.

Jako dobro treniramo otkad smo se okupile. Mogu ovaj intenzitet okarakterizirati i kao mini-pripreme. Moram reći da sam jako zadovoljna kako smo odradile ovaj ciklus. Želimo dati sve od sebe u subotu i nadamo se što boljem rezultatu. Ima i mana u ovoj priči, a to su utakmice koje zajedno nismo odigrale već više od mjesec i pol dana zbog korone i prvenstva, ali to nas ne smije omesti nego nam dati još jedan motiv više da damo svoj maksimum i pokažemo karakter – rekla je Dejana.

Djevojke su jučer nakon testiranja posjetile upravnu zgradu, glavnog sponzora, Podravke d.d. gdje su se prije odlaska upisom u Knjigu žalosti htjele posljednji put pozdraviti s prerano preminulim predsjednikom Uprave Podravke, Marinom Pucarom. U tim teškim trenucima za Kompaniju sa srcem dočekali su ih članovi NO RK Podravke na čelu s predsjednicom Ljiljanom Šapinom koja se dirljivo obratila ekipi.

Predsjednik Marin Pucar je ekipu uvijek rado motivirao uoči utakmica

Drage moje djevojke i stožer, moram Vam reći kako nas je uistinu dirnulo da ste svi došli, jer ste mu napisali svoju nekakvu riječ, ime, pozdrav. Moram priznati kako svi mi znamo koliko je naš Predsjednik bio ponosan na Vas i koliko je volio i podržavao ženski rukomet. I kad nije mogao biti prisutan, on vas je podržavao i uvijek se za vas strašno borio.  Budite borbeni, hrabri i igrajte svim srcem – u emotivnom je obraćanju ekipi, rekla Predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke Ljiljana Šapina, a ekipa će na svom daljnjem putu dati sve od sebe da raste u sportskom duhu i s ciljevima koje smo, zajedno s našim Predsjednikom i zacrtali.

Na utakmici koja je na rasporedu u subotu 9.siječnja u 16 sati, će ekipa, a i stožer kao izraz poštovanja i dubokog žaljenja, zbog preranog odlaska predsjednika Uprave Marina Pucara, na desnom ramenu istaknuti crnu vrpcu. Prijenos će biti na 2. programu Arena Sport Televizije.