Podravka Vegeta - Érd, ilustracija // Arhiva RK PodravkePodravka Vegeta 23. i 24. kolovoza (subota i nedjelja) sudjeluje na III. Kohász kupu 2014. u Gradskoj sportskoj dvorani u Dunaújvárosi. Domaćin je rukometni klub Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akademia, skraćeno DKKA (kohász mađarski znači metalurg, a Dunaújváros poznat je po metalurškoj industriji). Prednatjecanje je u subotu u dvije skupine. U A grupi su Podravka Vegeta, DVSC TVP iz Debrecena i DKKA (Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akademia).

U B grupi su Zvezda Zvenigorod, Lokomotiva Zagreb i Fehérvár KC iz Székesfehérvára. U skupinama će se igrati skraćeno, dva puta po 25 minuta, a u finalnim utakmicama za plasman normalno dva puta po 30 minuta. Broj igračica koje mogu nastupati nije ograničen.

U nedjelju je finalni dan, kada će se razigravati za plasman: prvi iz grupa za 1. mjesto, drugi za treće, a trećeplasirani za 5. mjesto. Osvoje li jednaka mjesta u grupama, eto derbija prestiža Lokomotive i Podravke Vegete već u kolovozu. Na objavi rezultata nakon završetka turnira (15,30 sati) bit će, prema prosudbi ocjenjivačkog suda trenera i sudaca, bit će dodijeljena priznanja najboljoj golmanici, najboljoj igračici i igračici koja postigne najviše golova.

Raspored u subotu, 23. kolovoza

9,30 Lokomotiva – Fehérvár KC

11,00 DKKA – DVSC TVP

13,30 Fehérvár KC – Zvezda Zvenigorod

15,00 DVSC TVP – Podravka Vegeta

17,30 Zvezda Zvenigorod – Lokomotiva

19,00 Podravka Vegeta – DKKA

Raspored u nedjelju, 24. kolovoza

10, 00 A1 – B1

12,00 A2 – B2

14, 00 A3 – B3

GORAN MRĐEN: VAŽNO JE DA SVE IGRAČICE IGRAJU

Podravka Vegeta krenut će u Mađarsku u petak, gdje u 15 sati ima dogovoren zajednički trening u Érdu.

– Sparirat ćemo jedni drugima prema dogovoru. Trening k’o trening – veli trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

Za nastup na turniru rekao je:

– Probat ćemo odigrati neke stvari koje smo uvježbavali. Nije prioritet pobjeda pod svaku cijenu, važno nam je rasporediti udio igračica za tri utakmice, da svaka ima potrebnu minutažu, da ne igraju stalno jedne te iste, a i da se snage rasporede i sačuvaju za sve tri utakmice.

O eventualnoj utakmici s Lokomotivom u slučaju jednakog plasmana u grupama Goran Mrđen u svom stilu izjavljuje:

– Nećemo glumatat’. Igrat ćemo normalnu utakmicu kao i sve ostale. Igrat ćemo ono što znamo i pokazati što smo radili. Nemam nikakvog skrivanja. Da imamo druge namjere, onda ne bismo išli na turnir gdje je Lokomotiva, jer smo istodobno pozvani i u Budimpeštu na drugi turnir.

Svejedno tko na koga, turnir će biti zanimljiv i pokazatelj forme svi ekipa. Podravka Vegeta svakako želi spremna ući na memorijalni Bepov turnir idućeg vikenda u Koprivnici, jer tamo su i ”ispitivači” forme malo višeg ranga: Budućnost, Krim Mercator…