ilustracijaPodravka Vegeta pobijedila je pulsku Arenu na gostovanju sa 17:26 (9:10) i tako ostala na 1. mjestu i nakon osam kola 1. HRL. Arena je povratnik u ligu i dosad je osvojila samo tri boda. U žustroj igri pokušala je učiniti nešto više, ali kad je Podravka Vegeta u 2. poluvremenu odigrala na svojoj raznini, spasa za domaće nije bilo.

A u 1. poluvremenu bilo je ovako:

– Arena je ekipica koja dugo drži loptu, teško je doći do igre. Postavili su se vrlo agresivno – rekao je nakon utakmice trener Podravke Vegete Goran Mrđen – Kad smo se u takvoj igri dočepali lopte, htjeli smo odmah zabiti gol, pa otud i dosta promašaja. No, u 2. poluvremenu bili smo na svojoj razini i sigurno pobijedili s devet razlike.

U 1. poluvremenu Arena je u 16. minuti imala 6:6, u 29. minuti 9:9, da bi poluvrijeme završilo 9:10. U tom razdoblju Gugić je zabila tri iz igre, a Nemaškalo, Vidak i Debelić po jedan. No, Nemaškalo i Vidak dodale su svaka po dva gola iz sedmeraca. Učinak golmanica bio je, kao i napdačica, ispod prosjeka: četiri obrane od 10 udaraca, Arenine golmanice 6/16.

U 2. dijelu Arena je u 37. minuti dosegnula 12:12, a onda je Zadravec s tri gola za redom podigla na 12:15, Nemaškalo na 12:16. Tu je počela kanonada: Podravka Vegeta do kraja 10 golova, Arena pet. Vidak i Nemaškalo po tri, Debelić i Krsnik po dva, tako da je na kraju bila ”pristojna” razlika od devet golove: 17:26.

U nedjelju u 18 sati u Koprivnici se igra prva utakmica 3. runde kvalifikacija za ligu EHF kupa s njemačkim Bietingheimom, a u utorak zadnja utakmica domaćeg prvenstva u ovoj godini sa Zrinskim.

UTAKMICA 8. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ARENA – PODRAVKA VEGETA 17:26 (9:10)

PULA – Sportski centar Mate Parlova. Gledatelja: 150. Suci: Goran Cupek i Robert Kožuhar (obojica Garešnica). Nadzornik HRS-a: Boris Crnojević (Kutina).

ARENA: Paskal (3+0), Rabar (6+0), Kocijančić (0+0); Matičić 1, I. Raspudić, Gaborović 1, K. Raspudić 1, Mikolić 5, Maras, K. Jurkota, Jukan, B. Jurkota, Čivljak 3, Jovanović, Erceg 2. TRENER: Nedeljko Lalić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (11+-), Kapitanović (4+-); Zadravec 4, Dežić, Karlovčan, Krsnik 2, Milošević, Džono, Nemaškalo 8(4), I. Mrđen, Papac, Vidak 6(2), Pavlović, Gugić 3, Debelić 3. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Arena 0, Podravka Vegeta 6(6).

ISKLJUČENJA: Arena 4 minute (Mikolić 2+2), Podravka Vegeta 8 minuta (Milošević, Nemaškalo, Vidak, Debelić).

IGRAČICA UTAKMICE: Ekatarina Nemaškalo (Podravka Vegeta).