Dragica DžonoPodravka Vegeta i Zamet igraju u subotu u dvorani Zameta u Rijeci derbi prvog dijela prvenstva. Zamet je, neopterećen bilo kakvim natjecanjem osim domaćom ligom, bez opterećenje odigrao 12 dosadašnjih kola bez i jednog poraza, a u 12. kolu svladao je i oslabljenu i još ”neposloženu” Lokomotivu i tako iz 12 utakmica ima 24 boda.

Podravka Vegeta ima 25 bodova, ali s unaprijed odigranom utakmicom 14. kola, što će se za tjedan dana izravnati. I Podravka Vegeta je bez poraza, ali s neriješenim rezultatom s Lkokomotivom u Zagrebu. Pobjeda bilo koje ekipe u subotu daje joj pravo da se nada i konačnom uspjehu, iako je pred svima dugi put od 13. kola. Ne smije se zaboraviti ni na ambicije Lokomotive, koja brani naslov, a Lokomotiva ima dobru ekipu. Dakle, prvenstvo neće biti završeno u subotu, ali će poraženom otežati put do naslova.

Ekipa putuje u Rijeku u subotu u 11 sati s relativno zdravom ekipom. Tu i tamo male su ozljedice, ali sastav je kompletan. U Rijeku se odlazi s respektom i uvažavanjem suparnika, kao što se ulazi u svaku utakmicu domaće lige. No, cilj je jasan:

– Ući ćemo u utakmicu kao i u svaku, s namjerom da pobijedimo – kaže trener Podravke Vegete Goran Mrđen – Cijenim i respektiram niz od 12 pobjeda i to je njihovu ekipu sigurno diglo. Velika je stvar pobijediti Lokomotivu u bilo kojem njenom izdanju. No, mi ćemo krenuti s našom igrom, brinemo o sebi i samo svojom igrom možemo postići uspjeh.

Goran Mrđen gledao je uživo utakmicu Lokomotive i Zameta. No, kaže da će u Rijeci to biti neka druga utakmica.

– Jer, Zamet je igrao u gostima, a sada igra doma. Što se tiče Lokomotive, ona ima problem kao i mi. Mi sm o ipak uigrali ekipu bez Mirande Tatari. No, Zamet je odigrao stabilno, bez velike panike, njihova igra ima glavu i rep i ne treba zaboraviti da su djevojke kolegice Adrijane Prosenjak dvije-tri godine zajedno i igračice nisu izraubane, jer igraju samo 1. HRL – kaže Mrđen.

Jasno da Mrđen neće otkrivati taktiku, ali nema se što i sakriti:

– Pristup utakmici bit će kao i svakoj drugoj, a, naravno, osnovno je odigrati kvalitetno u obrani, stvoriti tako prigode za brzi prelazak u napad. A napad nam mora biti raznoliki da može odgovoriti na bilo koju obranu, jer Zamet ih igra na više načina.

I na kraju Mrđen dodaje:

– I mi smo stariji i ozbiljniji za godinu dana!