Sanja Damnjanović u akciji // Foto Ivan BrkićPočelo je da bolje nije moglo: Podravka Vegeta diktirala je tempu i imala prednost, do 7. minute 0:2, a favorizirani domaćin zabio je prvi gol (Löke) u 7. minuti. Sanja Damnjanović u 1. poluvremenu 3 iz 7 metara, dva iz igre, Tatari dva iz igre, ali nedostajali su golovi ostalih. Gaće je imala prestup, a od drugih udaraca nije bilo. Horvat je bile preveliki ”zec”, pretvorila se u dodavačicu, a obigravanje oko zone rezultira na kraju slabim ili isforsiranim udarcima na vrata, gdje je Lunde Haraldsen obranila, u prvom dijelu 7. Na drugoj strani Žderić je imala četiri obrane, od kojih barem dvije vrhunske.

Drugi gol Györ je zabio tek u 10. minuti (Kovacsics), a Podravka Vegeta vodila je 2:4. Kontra Löke nakon obrane Lunde i već je 3:4, Tatari povećava na 3:5, ali dva puta Görbicz i u 13. minuti prvo izjednačenje, 5:5. Dva puta Damnjanović i 5:7 je. I tu se stalo. Prvo vodstvo na utakmici Györ ima u 23. minuti, 8:7 i do kraja poluvremena 11:7.

Zaustavljena Löke // Foto Ivan BrkićJest da je bilo nepažnje u obrani i gubljenja lopti u napadu (imao je toga i domaćin), ali gubitku kocentracije i dodatak nervozi dali su i bjeloruski suci: kraj poluvremena i početak drugog Podravka Vegeta dočekala je s tri isključene igračice. Ukupno u 1. poluvremenu 10 minuta isključenja, a Györ ni jedno. Nismo sigurni da je odnos grubosti bio baš takav.

U 2. poluvremenu Koprivničanke su u početku igrale ravnopravno, čak su i smanjile razliku, ali Györ je spretno iskorištavao gubljenje lopti gošći u napadu i kontrama povećavao razliku. Horvat je svoj prvi i jedini gol zabila u 43. minuti, a Žana Čović je u kratkom vremenu smjestila tri ”komada”. Zato jer je imala odlučnosti pucati po golu. Vratarkama se ne može ništa zamjeriti, a suparnička vratarka je pokazala da je s pravom prva zvijezda Györa, Görbicz to nije bila, pa ni Löke, ali svaka čast Brazilki Amorim. Ona je ”krivac” što razlika nije manja, jer je u 2. poluvremenu zabila pet golova.

Lekić u napadu // Foto Ivan BrkićNa kraju 24:19 (11:7) pokazuje da se Podravka Vegeta nije predala, da je igrala koliko je mogla, ali nema širinu u igračkom kadru. Iako je Hrupec koristio čak 11 igračica, nije se moglo. Györ je naprosto prejak.

Ako je Györ imao snažnu podršku publike i njen dugački pljeska i pozdrav na kraju, ipak su zadnje na terenu ostale Koprivničanke, koje su primale čestitke i pjesmu 18 koprivničkih navijača stiglih u dva kombija. Domaćin im je dao primjereno mjesto na tribini, a oni su bili više nego korektni i više nego uporni. Obično bježimo od ocjene navijača, ali ovim dečkima kapa dolje.

Podravka Vegeta igrala je s najjačom ekipom grupe B. Pokazala je da može usprkos sucima, čak, prvo isključenje domaće su zaradile u 50. minuti. Pa nije vam baš bio neki kriterij Repkin i Gousko.

UTAKMICA 1. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

GYÖRI AUDI ETO KC – PODRAVKA VEGETA 24:19 (11:7)

Lidija Horvat // Foto Ivan BrkićGYÖR – Dvorana Magvassy Mihály Sprotscarnok. Gledatelja: 2000. Suci: Andreo Gousko i Siarhei Repkin (Bjelorusija). Delegat EHF-a: Dragan Načevski (Makedonija).

GYÖRI AUDI ETO KC: Lunde Haraldsen (14+1), Herr (-+0): Radičević 3, Löke 3, D. Hornyák, Korsos, Görbicz 4(2), Kovacsics 1, Amorim 5, Rédei-Soós 1, Tervel, Orbán 2, Szepesi 2, Á. Hornyák, Lekić 3. TRENER: Ambros Martin.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (6+0), Jelčić (5+1), Kapitanović (-); A. Čović 2, Ž. Čović 3, Pongrac, S. Šenvald, Gaće, Damnjanović 9(4), Milanović Litre 1, Dragišić, Vidak, Tatari 3, Horvat 1, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Györi Audi ETO KC 5(2), Podravka Vegeta 5(4).

ISKLJUČENJA: Györi Audi ETO KC 2 minute (Kovacsics), Podravka Vegeta 12 minuta (Tatari 2+2, A. Čović, Ž. Čović, Damnjanović i Milanović Litre po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Katrine Lunde Karaldsen.

Druga utakmica 1. kola B grupe u nedjelju u 19,30 sati: U Jolidon Cluj – Krim Mecator.