Lokomotiva - Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerUtakmica Podravke Vegete s Lokomotivom u Zagrebu u subotu (24:24) nije bila posebno značajna, osim što je na svjetlo dana izašla ugodna činjenica da Podravka Vegeta ima mladog i poletnog konkurenta u hrvatskim razmjerima. Utakmica nije imala veliki značaj, osim možda (a tko se još toga sjeća) tradicionalno, ali već sada povijesno, rivalistvo dva najbolja hrvatska ženska rukometna kluba.

Za pravu sliku najmjerodavnije su izjave oba trenera, koje su dali za sportski program Hrvastkoga radija, emitirane u subotu navečer, a za Hrvatski radio s te je utakmice radio vaš potpisnik, pa stoga koristimo taj materijal.

HRUPEC: NAKON SVEGA NE BI BILO POŠTENO DA SMO POBIJEDILI

Trener Podravke Vegete Neven Krupec:

– Prije svega čestitam treneru Šoštarići u ekipi Lokomotive. Zaluženo su osvojili bod, isto tako mogli su i pobijediti. Ja osobno mislim da smo i zabili gol u zadnjoj sekundi da ne bi bilo pošteno da Podravka danas dobije utakmicu. Lokomotiva je danas bila bolja. Mi smo u utakmicu ušli loše, ne zato što smo htjeli, nego naprosto zato što su cure nakon one prve utakmice kad je bilo 20-ak razlike jednostavno podcijenile ekipu Lokomotive, koja je mlada, borbena i željna. To nam se razbilo  o glavu, igračice uhvati panika i sigurno da je ovaj rezultat nama dobar u odnosu na to kako smo igrali. To je pošteno. S druge strane i dobra opomena pred daljnje nastupe. Mi smo još uvijek u fazi priprema, imali smo dosta ozljeda ovaj tjedan i bili smo i bez Anite Gaće itd. Radimo svoj program i spremamo se za početak mjeseca i Kup kupova. To bi bilo što se mene tiče tô, dobra utakmica Regionalne lige i još jedanput čestitam kolegi Šoštariću i Lokomotivi na dobroj igri i zasluženo osvojenom bodu.

– U dvorani je bilo hladno, ali ipak se i Svjetskom prvenstvu i izravnom prijenosu iz Španjolske usprkos, okupio lijepi broj gledatelja, davao je potporu svojem klubu i možda je to dalo i poleta domaćima?

ŠOŠTARIĆ: JA IM GOVORIM TKO IMA GLAVU, IMA SRCE, TAJ DAJE 20 POSTO VIŠE

Trener Lokomotive Nenad Šoštarić na to je odgovorio:

– Mi od naše ekipe uvijek tražimo jedno te isto: morate dati maksimum od sebe, a rezultat, ako dođe, to je rezultat igre, a ako ne, onda moramo priznati da je bolji suparnik i onda mu čestitati. Ovo je bila dobra utakmica. S naše strane dobra utakmica i slažem se s kolegom Hrupecom da je ipak u primisli, u malom mozgu njegovim rukometašicama bio rezultat prve utakmce u prvom dijelu Regionalne lige i mislile su da će lako. Kad je tokom utakmice bilo dva-tri razlike mislile su: mi ćemo to lako preokrenuti, mi smo kvalitetnija ekipa. To i jesu. Ali ipak, ja kažem, tko ”ima glavu, ima srce” taj daje 20 posto više i to je dovelo za nas do zadovoljavajućeg rezultata. Mogli smo pobijediti, mogli smo izgubiti utakmicu. To je proklestvo sporta, vodiš pet razlike, a na kraju možeš izgubiti utakmicu, ali ono što mene veseli je da su cure dale sve od sebe. I, kao što ste kazali, veseli me da je u dvorani bilo nekoliko stotina gledatelja usprkos Svjetskom prvenstvu i što su navijali, što mi inače nemamo. Obično dođu roditelji, prijatelji. Mi nemamo publiku i zato je nama inače teško, jer publika daje polet mladoj ekipi.

I Podravka Vegeta i Lokomotiva u petak, odnono subotu igraju s najmlađom i najslabijom ekipom Regionalne lige, drugim sastavom podgoričke Budućnosti, Biserima Plevlja. Očekuju se pobjede obje ekipe i približavanje Lokomotive Final Fouru, koje je Podravka Vegeta već osigurala.

Ivo Čičin-Mašansker