Sanja Damnjanović dobro je igrala u utakmici s Krimom // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta putuje u petak rano ujutro u Norveršku, navečer je predviđen trening u Larviku, a jedan trening bit će i u subotu prije podne. Larvik i Podravka Vegeta sastaju se u 2. kolu B grupe Lige prvakinja u subotu s početkom u 18,15 sati. Subotnju utakmicu prenosit će HTV 2, te jedna norveška i jedna rumunjska TV. Sude mađarski suci Miklos Andorka i Robert Hucker, a delegat EHF-a Monika Hagen iz Švedske. U drugoj utakmici skupine B u petak u 18 sati u Ljubljani se sastaju Krim Mercator i Viborg, a prijenos je na TV Sloveniji 2, na internetu, na ehfTV.com, a utakmicu prenosi i danski TV sport 2 i jedna rumunjska televizija.

STANJE U SKUPINI B LIGE PRVAKINJA

Rezultati 1. kola: Viborg – Larvik 34:28, Podravka – Krim 23:24. Parovi 2. kola: Krim – Viborg (7.10.), Larvik – Podravka (8.10.).  

Viborg            1  1  0  0  34:28  2  

Krim               1  1  0  0  24:23  2  

Podravka       1  0  0  1  23:24  0  

Larvik            1  0  0  1  28:34  0

U 3. kolu, idućeg vikenda igraju Viborg – Podravka Vegeta (15.10) i Larvik – Krim Mercator (16.10).

Dosadašnji susreti Podravke Vegete i Larvika

Kup kupova 2004/05, finale: Podravka – Larvik 26:31, Larvik – Podravka 37:27.

LP 2006/07, skupina: Larvik – Podravka 36:28, Podravka – Larvik 27:32.

Kup kupova 2007/08, polufinale: Podravka – Larvik 29:27, Larvik – Podravka 33:30.

LP 2008/09, skupina: Larvik – Podravka 27:26, Podravka – Larvik 32:27.

Nakon prvog kola i susreta s Krim Mercatorom rijetko je tko bio zadovoljan. Sve je bilo ok, doduše, osim rezultata. A on je bio splet okolnosti i procjena. Međutim, nitko zbog toga nije izgubio nadu. Podravka Vegeta igra s favoritima. Kad se mislilo da je Larvik ”numero uno”, iz pepela je uskrsnuo Viborg, a Krim, iako nije tako jak da bi ”gazio”, postiže pobjedu. Nategnuto, ali postiže.

Težak zadatak u Larviku: trener Podravke Vegete Neven Hrupec // Foto Robert ŠoštarićTrener Podravke Veget Neven Hrupec nije poslije mirno spavao, kao što nije nitko ni iz klupskog okruženja. Mobilnost za iduću utakmicu je pojačana. Neven Hrupec kaže:

– Moje se igračice nadaju da će negdje nadoknaditi taj poraz.

GAĆE ZABILA, SUCI ODBILI PRIZNATI GOL

I još jednom povratak na 1. kolo:

Svima nam je žao, cure su baš žalosne, ne mogu im ništa zamjeriti. Možda se ”odsjekla” ruka, previše su respektirale Grubišić. Promašili smo šest sedmeraca, a u europskim utakmicama to se treba realizirati. Da smo zabili pola od toga, dobili bi utakmicu. S druge strane, onaj gol Anite Gaće u prvom poluvremenu bio je čisti gol, lopta je prešla crtu, ali ga suci nisu priznali. Da je priznat, otišli bismo na tri razlike, no oni su odmah poslije toga napravili kontru i smanjili na minus jedan. Možda bi nama ipak bilo lakše da smo otišli na tri, ali sad više ništa ne možemo promijeniti.

Hrupec zna tko je pojedinačno griješio, Horvat nije postilga ni jedan gol iz šest pokušaja, Petković je nije bila u stanju odmijeniti, ali ističe kako su se njegove igračice borile maksimalno te da im u tom pitanju ne može ništa zamjeriti.

SADA SAMO LARVIK TREBA BITI U MISLIMA

– No, stvari ne možemo vratiti nazad, moramo se okrenuti onome što dolazi, a to je utakmica s Larvikom. Od utorka smo s igračicama počeli gledati i analizirati snimku utakmice iz Viborga. Bez obzira na to kako su one odigrale u Danskoj, mi idemo u goste aktualnom prvaku Europe. Bit će teško, ali imamo svoju šansu. Protiv Krima smo bili bliže pobjedi, nadigrali smo ih u svim segmentima. Daj Bože da ostvarimo pozitivan rezultat u Norveškoj, iako je uvijek teška zadaća kad je riječ o utakmici s europskim prvakom na njegovom terenu. No, imamo igru, nismo bez veze osvojili tri pripremna turnira. Možda nas je sve što se događalo u dvorani presjeklo, možda je očekivanje bilo preveliko, ali uvjereni smo da ćemo to negdje vratiti.

''Proradit'' će Lidija Horvat, bez brige // Foto Robert ŠoštarićSVE OD SEBE ZA POVRATAK U IGRU

Da čujemo kakav je Larvik bez Gro Hammerseng (trudna) i Heidi Loke (Györ), dvije najvažnije igračice iz prošle sezone:

– Njih dvije su bile okosnica ekipe koja je osvojila prvi europski naslov. Međutim, ne smijemo ih podcijeniti. Njima je voda u ušima, izgubili su prvu utakmicu i to puno, stoga ovu utakmicu moraju dobiti. Mi smo rasterećeni, to je sigurno naš plus. Dat ćemo sve od sebe, i probat ćemo napraviti pozitivan rezultat u subotu. No, bez obzira na izostanak Hammerseng i Loke, pune su vrhunskih gračica, od Larsen i Johansen, pa do Riegelhuth i Sulland na desnoj strani. Na crti je Blanco, a imaju i dvije vrhunske vratarke, iako već u godinama, Leganger i Rantalu. Doma su favorit protiv svakoga, ali ja vjerujem u našu ekipu, i cure same vjeruju u sebe i nisu izgubile nadu nakon početnog poraza. Bilo bi nam puno lakše s dva boda, no dat ćemo sve od sebe da se vratimo nazad u igru.