Hrupec, tatari i Vesna Milanović Litre // slike snimio Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta nedjeljnom utakmicom (gimnazijska sportska dvorana u Koprivnici, 18 sati, besplatne karte) oprašta se od ovogodišnje Lige rukometnih prvakinja, ali odlazi i neostvarenoga plasmana u Kup kupova. No, suparnik je ”primamljiva meta”, višestruki europsku prvak Viborg, jedna od najboljih europskih ekipa. Istodobno, Viborgu od ove utakmice ovisi daljnje natjecanje u Ligi prvakinja, kao što to ovisi i Krim Marcatoru i Larviku na utakmici u Ljubljani.

B grupa ove je sezone uvjerljivo najjača u Ligi prvakinja i Podravka Vegeta dobro je odradila posao: dva boda osvojila je na strani, u Danskoj i Sloveniji, a još dva očekuje u nedjelju u Koprivnici.

TRENER PODRAVKE VEGETE NEVEN HRUPEC: TREBA NAM POBJEDA ZBOG REJTINGA KLUBA I SAMOPOUZDANJA

O tome je trener Podravke Vegete Neven Hrupec apsolutno jasan:

– Više nemamo nikakvih kalkulacija. Na ovoj utakmici napravit ćemo sve da konačno osvojimo dva boda. Uvjeren sam da nas čeka jako teška utakmica. No, siguran sam da u nama radi inat i da ćemo ovu utakmicu doma dobiti i ne zanimaju me niti Krim, niti Viborg, niti Larvik. Oni imaju svoje računice. Uspjet ćemo se do utakmice regenerirati, dobro pripremiti i odigrati je na razini na kakvoj smo igrali do sada, samo se nadam malo većem faktoru sreće, pa da ćemo uspjeti ostvariti za nas izuzetno važnu pobjedu – kaže Hrupec.

Zdravstvenih problema u ekipi nema.

''Klasa optimist'' - Neven Hrupec– Djevojke su manje-više zdrave. Sezona prvenstva u Lige prvakinja za nas je pri kraju i sigurno je da su se fizički i psihički puno potrošile. Pokušavamo to dovesti u optimalu. Izdržali smo i ove dvije utakmice domaćeg prvenstva (dvije u dva dana u Koprivnici i Rijeci nakon samo dan odmora iza Ljubljane, op.autora), malo smo izrotirali sastav, izdržalo se, u srijedu smo imali još jedan malo jači kondicijski trening, a ostalo je samo taktika i priprema za utakmicu.

Kako pobijediti Viborg, pitali su novinari.

– Zabiti više golova nego primiti – ispalio je Hrupec

Uz opći smijeh, dakako

– Pokazali smo u ovim utakmicama da možemo sa svima igrati ravnopravno. S Viborgom u Danskoj bila je jedna od boljih utakmica koje smo odigrali, presjekla su nas samo dva crvena kartona. Da ih nismo dobli sigurno bi pobijedili. No, to je sastavni dio sporta, rukometa. Uz domaću publiku i domaću atmosferu mislim da možemo ostvariti pobjedu.

Viborgova pobjeda 20:19 nad Larvikom u Norverškoj bila je – iznenađenje.

– Analizirao sam utakmicu Larvika i Viborga. Viborg je odigrao u Norveškoj najbolju obranu (6-0) do sada. Dosta su zatvorili Larvik i nisu mu dozvoljavali završavati napade, da natrčavaju. Da netko ne zna, a gleda, mogao bi tu utakmicu okvalificirati kao polufinale Lige prvakinja. Puno taktičke discipline, dobre obrane, utakmica na visokoj kvalitetnoj razini. Viborg je neosporna kvaliteta čim je uspio pobijediti Larvika u Norveškoj. Ali to im ništa ne znači, neka se pripreme, ovdje će utakmicu izgubiti – Hurpec je kategoričan: rečenica je za naslov članka!

ZAŠTO TREBA POBIJEDITI VIBORGA U KOPRIVNICI

– Mi smo sve učinili da dođemo do pobjede u Ljubljani i s ovom pobjedom, koju tražimo i koju smo planirali za ostanak u Kupu kupova, dobili bismo ono što smo tražili. Imamo tešku grupu i uz sve naše pehove nije nam se poklopilo, pa da imamo sada priliku. No, ne treba sada za tim tugovati, treba se pripremiti i zbog sebe, i zbog našeg samopouzdanja, i zbog rejtinga kluba i zbog svega ostaloga bilo bi dobro da tu utakmicu dobijemo – veli Hrupec.

U ekipi vlada inat, djevojke žele pokazati da su bolje nego što plasman pokazuje.

– Naše se cure inate. Vidjeli ste da smo opet i zaista disciplinirano odigrali u Ljubljani. Malo nam je falilo. A kad nam se tako poklopilo nekoliko utakmica za redom, sada je valjda konačno red i na nama, da osim kvalitete koju imamo, taktičke discipline, da imamo malo i faktora sreće, da se i nama negdje otvori i da dobijemo tu utakmicu – završio je Hrupec.

KAPETANICA MIRANDA TATARI: KAJ JE TU JE, NISMO IMALE SREĆE

Raspoložene Miranda tatari i Vesna Milanović Litre– Ligu prvakinja, gledajući sve utakmice, odigrale smo u granicama naših mogućnosti, čak i izvan naših mogućnosti, i dale smo sve od sebe, ali, nažalost, falilo nam je samo malo sreće. U takvoj jakoj grupi u svakoj utakmici bile smo blizu, svaku utakmicu smo odigrale odlično, jasno da uvijek ima grešaka i u obrani i u napadu. Za zamjeriti nam je onih 10 minuta u Larviku, ali sve ostalo mislim da je bilo na razini, poštivale smo dogovore koji su uglavljeni prije samih utakmica. U svakom slučaju kaj je tu je, nismo imali sreće. Bitno je samo da ”ne padnemo u glavama” i tu zadnju utakmicu odigramo maksimalno dobro i da se od Europe časno oprostimo s jednom lijepom pobjedom. Evo, treneru je u četvrtak bio rođendan, pa ćemo to biti dar. Pjesmu smo mu već otpjevale, kolače smo pojele. Ako bude pobjede bit će i nešto tekuće – uvijek spremna za šalu ”istovarila” je na brzinu i te rečenice.

Onda je dodala:

– Da bude teško, bude sigurno, jer njima stvarno treba ta pobjeda.

VESNA MILANOVIĆ LITRE: MOTIVIRANE I DISCIPLINIRANE POBJEĐUJEMO

– Baš smo jučer, u srijedu, analizirali našu utakmicu u Danskoj i mislim da smo dosta dobro igrale obranu i da smo igrale disciplinirano. Obično smo padale zadnjih 10 minuta u napadu, a u Danskoj smo baš tih zadnjih 10-15 minuta imale visoku razinu igre u napadu, nismo radile puno tehničkih grešaka, a još nam je i Sanja Damnjanović bila isključena. A taj smo dio jako dobro odigrale, osvojile smo bod. Relano gledajući mi nemamo što puno izgubiti u Koprivnici. Ako one igraju za ta dva boda da bi išle dalje, mi ćemo nastupiti rasterećeno i ako ponovimo takvu utakmicu u kojoj smo sve ”unutra sto posto”, motivirane i disciplinirane, mislim da ćemo pobijediti – rekla je reprezentativna kružna napadačica Vesna Milanović Litre.

Pojedinačna opasnost?

– Za prvu utakmicu pripremile smo se na Jurack na desnom i Skov na lijevom vanjskom te na pivote, a na kraju Jurack je dala malo golova, tako da ne bih nikoga isticala. Igrat će kolektiv protiv kolektiva.

TATARI: KORISNA SEZONA

Razočaranje nakon svega ili optimističko gledanje na iduću sezonu? Odgovor je ponudila Miranda Tatari:

– Pa, razočarane?! Razočarane u smislu da se sva raspalo, da nas sreća nije pomazila, da smo igrale dobre igre, da imamo dva boda, a zaslužujemo više. A apsolutno je točno da s optimizmom možemo gledati u iduću seznu. Bila nam je ovo ponovno jedna škola više, jedno iskustvo više. Daleko je druga sezona, ali mislim da ni ova nije uzaludno potrošena, što se tiče Europe, ova nam je sezona bila jako korisna.

DIREKTORICA BOŽICA PALČIĆ: VIBORG JE U KOPRIVNICI UVIJEK FAVORIT, A MI POBJEĐUJEMO

Palčić, Hrupec, Tatari i Milanović LitreSvojom ocjenom pridodala se i direktorica Božica Palčić, koja je na zadnje dvije inozemne utakmice bila na klupi, na terenu, dakle.

-Da bude teško na utakmici s Viborgom, bude sigurno. Vjerovala sam da ćemo Krim sto posto dobiti, a na kraju sam ostala razočarana. Poznajem Viborg, definitivno su dobra ekipa, s puno trofeja, a pokazale su sadašnju formu pobjedom u Larviku. Njima će biti u toliko teže, jer imaju teret pobjede koju moraju ostvariti u Koprivnici, ako žele nastaviti Ligu prvakinja. Nama će biti rasterećenje, jer igramo pred svojom publikom, nismo opterećeni rezultatom, dalje ne idemo, igramo za gušt. Opterećeni smo rezultatom utoliko što bi bilo dobro da se od ove publike, koja nas je pratila u punom broju, oprostimo pobjedom.

Igra li tradicija ulogu: dosad u Koprivnici pet utakmica, četiri pobjede Podravke?

– Viborg je uvijek u Koprivnicu dolazio kao favorit, naročito kad su bili prvaci Europe tri puta. Neka bude favorit i ovoga puta, ali da mi na kraju pobijedimo – kaže Palčić. (ičm)