Miranda Tatari prima pehar od Sandi ŠoleU prvoj kvalifikacijskoj utakmici play offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo rukometašica u prosincu u Brazilu, Hrvatska je u Varaždinu pobijedila reprezentaciju Srbije sa 36:25 (16:14). Uzvrat je u Kragujevcu u subotu 11. lipnja. Pobjednik iz dva susreta odlazi u Brazil. Hrvatska je napravila veliki korak prema sudjelovanju na SP.

Nakon kupa i pehar za prvenstvo: Tatari i predsjednik ŠolaUoči utakmice predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola predao je kapetanici Podravke Vegete, inače i reprezentativnoj kapetanici, Mirandi Tatari pehare, prijelazni i jedan za stalno, za osvojeno prvenstvo u sezoni 2010/2011. U svlačionicu reprezentacije Mirnadi Tatari dostavljene su i medalje

U Varaždinu je Hrvatska odličnom obranom i igrom iz drugog poluvremena napravila sjajnih plus 11, za reprezentaciju Srbije teško nadoknadivih u uzvratu. Hrvatska je imala kvalitetnije igračice i organiziraniju igru, ali i raspoložene kvalitetne pojedinke, poput Franić, Žderić, Horvat, Zebić… U reprezentaciji Srbije dvije-tri kvalitetne igračice zbog nedostatka organizacije igre nisu ni mogle doći do izražaja, iako je kvaliteta Lekić, Cvijić, Damnjanović neosporna.

Miranda Tatari s peharomIz Podravkine perspektive gledajući, ohrabrujuće djeluje nastup povratnice u klub Lidije Horvat, a vidljivo je da će i srpska reprezentativka Sanja Damnjanović biti velika i visoka opasnost na vanjskoj poziciji.

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO ŽENE 1. UTAKMICA
HRVATSKA – SRBIJA 36:25 (16:14)

 

VARAŽDIN – Grdaska sportska dvorana. Gledatelja 2500. Suci: Csaba Dobrovits i Peter Tajok (obojica Mađarska). Delegat EHF-a: Štefan Jug (Slovenija).
 

HRVATSKA: Grubišić (3+0), Žderić (6+0), Jelčić (0+1), Tatari 1, Kiridžić, Kožnjak, Golubić 4, Šerić, Gaće, Pušić, Horvat 6, Franić 10(3), Penezić 3, Zebić 8(4), Milanović-Litre 4. Džono. IZBORNIK: Vladimir Canjuga.
 

SRBIJA: Tatalović (1+0), Đerić (5+0)), Nikolić, Krpež 1, Lekić 7(1), Števin 4(3), Dmitrović, Damnjanović 3, Trifunović, Pop Lazić, Luković 1, Cvijić 2, Živković, Nišavić, Liščević 5(4), Bartošić 2. IZBORNIK: Duško Milić.
 

SEDMERCI: Hrvatska 8(7), Srbija 108). 

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Srbija 4 minute.
 

IGRAČICA UTAKMICE: Kristina Franić (Hrvatska).