Izbornik Hrvatske Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerIzbornici Hrvatske i Švedske Goran Mrđen i Helle Thomsen odredili su po 16 rukometašica koje će u nedjelju u 17,15 istrčati u sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici na međusobni ogled u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Danskoj.

Hrvatska po pozicijama na terenu izgledat će ovako: na golu Žderić i Kapitanović, desna krila Gaće i Nikšić, lijeva krila Sokač i Nemaškalo, kružne napadačice Milanović Litre, Džono i Čović, vanjske igračice Penezić, Elez, Bašić, Kožnjak, Marić, Franković i Mičijević. To je 16 igračica u zapisniku, a dvije igračice gledat će susret s tribina. To su golmanica Gabrijela Bešen i vanjska igračica Selena Milošević.

PRVA KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA ZA SP U DANSKOJ

HRVATSKA – ŠVEDSKA

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Dosad distribuirano 2000 ulaznica. Suci: Ferenc Bonifert i Viktor Oláh (Oba Mađarska). Delegatkinja EHF-a: Zuzana Fuleova (Slovačka).

HRVATSKA: Kapitanović, Žderić; Nemaškalo, Kožnjak, Čović, Gaće, Mičijević, Elez, Penezić, Sokač, Milanović Litre, Džono, Marić, Franković, Nikšić, Bašić. IZBORNIK: Goran Mrđen.

ŠVEDSKA: Bundsen, Skagerstam Grubbström: Tegstedt, Blohm, Sand, Ek, Ahlm, Torstensson, Gulldén, Dafe, Hagman, Wallén, Jacobsen, Oden, Alm, Johansson. IZBORNIK: Helle Thomsen.