Lea Vukojević postigla je pet pogodaka protiv GrčkeHrvatska ženska juniorska reprezentacija izborila je nastup na Europskom prvenstvu što će se u kolovozu održati u Nizozemskoj. U drugom nastupu na kvalifikacijskom turniru u Poljskoj svladala je reprezentaciju Grčke s 38:26 (22:13).

Bez obzira na rezultat u posljednjoj utakmici u subotu s Izraelom, osvojile prvo mjesto u skupini. Na EP ideu dvije reprezentacije iz grupe.

Nakon utakmice zadovoljan je bio izbornik Nenad Šoštarić:
– Odigrali smo korektnu utakmicu, vodili smo čitavim tijekom susreta i napravili dobar rezultat. Teško je protiv ovakvog protivnika odigrati na visokoj razini cijelu utakmicu, ali djevojke su to uspjele i zadovoljan sam. Danas se istaknula Mila Toto, a moram pohvaliti i Mariju Milić, Katarinu Ježić i Kristinu Plahinek koje su bile izuzetno dobre u oba nastupa. Cilj je ostvaren, kvalificirali se jesmo, pa će sutra u posljednjem nastupu više prigode dobiti djevojke koje su do sad manje igrale. Bez obzira na to, i protiv Izraela očekujem pobjedu.

HRVATSKA U-19 – GRČKA U-19 38:26 (22:13)
DZIERZONIOW – Sportska dvorana Jerzya Klempela
Suci: Aleksej Kijaško i Dmitrij Kiselev (oba Rusija)

HRVATSKA:
Razum (11+0), Sanader (4+0), Čović, Milić 6, Plahinek 5, Sabljak, Krsnik 1, Vučković 1, Vukojević 5, Dragišić 4, Toto 10 (5), Pasarić, Ježić 6, Vidak
IZBORNIK: Nenad Šoštarić

GRČKA:
Paraskevaidou (6+0), Kotsampouilidou, Chatzitarasidou 1, Companidou 2, Contostergiou 2, Vaseiadou 2, Cronopolou 7, Vaxmanidou 1, Tsakalou 11, Masmanidou, Gkergkina, Pougaridou
IZBORNIK: Anastasios Karakheagias

SEDMERCI: Hrvatska 6(5), Grčka 2(2)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta (Milić, Sabljak, Krsnik, Vidak, Ježić po 2), Grčka 18 minuta (Papadopolou 2+2+2, Tsakalou 2+2, Chatzitarasidou, Vaseiadou, Masmanidou po 2)