Ivana Kapitanović // arhivaHrvatska ženska juniorska reprezentacija završila je trodnevne kontrolne pripreme u Vrbovcu u sklopu kojih su odigrane dvije prijateljske utakmice sa Srbijom. U obje utakmice pobijedila Hrvatska. U prvom susretu hrvatske su juniorke slavile s 28:23, dok su u drugoj utakmici bile bolje s 25:24. U reprezentaciji su i Podravkine igračice Kapitanović, Dragišić i N. Tvorić.

– Zadovoljan sam odigranim utakmicama u kojima su priliku dobile sve igračice. U drugoj utakmici priliku su dobile igračice koje nisu igrale u prvoj kao i one koje su imale manju minutažu i koje su pokazale da se na njih može računati. Pred nama su kvalifikacije za Europsko prvenstvo s napornim tempom od tri utakmice u tri dana i teško da to može odrediti osam ili devet igračica, stoga nam je bitno da igri mogu pridonijeti sve igračice u kadru – rekao je izbornik hrvatske ženske juniorske reprezentacije Goran Mrđen.
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo igrat će se u Hrvatskoj od 17. do 19. svibnja, a Europsko prvenstvo održava se u kolovozu u Danskoj.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

HRVATSKA – SRBIJA 25:24 (13:11)

HRVATSKA: Strukar, Kapitanović, Smiljčić 3, Bezjak, Blažević 4, Dežić 3, Konta, Milosavljević 5, Domjan 1, Masnić 3, Mičijević, Dragišić, Miočinović 2, N. Tvorić 3, Debeić 1, Gavrić. IZBORNIK: Goran Mrđen.

SRBIJA: Stranjanac, Gavrilović, Agbaba 4, Dukić 1, Janjušević 3, Ristić, Milić 3, Radović 1, Ležaja, Simić 1, Nedeljković 5, Ćosić, Petrović,  Filipović 3, Miličić, Vranić, Darović 3. IZBORNIK: Zoran Valdevit.

 

Izvor: www.hrs.hr, prilagodba www.rk-podravka.hr