Juniorke na EP(Prema HRS-ovu izvještaju)

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija U-19 pobijedila je u subotu Španjolsku 28:26 (12:13) u susretu za 7. mjesto na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj. Bila je to utakmica slična jučerašnjoj protiv Rumunjske, no s jednom bitnom razlikom – naše su djevojke, iako su većinu susreta bila u zaostatku, u završnici uspjele preokrenuti rezultat i pobijediti.

Najzaslužnija za te bila je Marija Milić koja je bila neprikosnoveni vođa u igri. Hrvatske juniorke tako EP završavaju na 7. mjestu, što na kraju treba promatrati kao uspjeh budući na posljednja tri EP nismo ni sudjelovali, a ovaj je naraštaj na kadetskom EP prije dvije godine bila 11. Napredak je postignut, ali je pred izbornikom Nenadom Šoštarićem i njegovim stručnim stožerom (Mrđen, Kolega, Vujović) još puno rada kako bi se otišlo i koju stepenicu više.

IZJAVA NENADA ŠOŠTARIĆA

– Gubili smo pet razlike u prvom dijelu, pa smo tp stigli na poluvremenu. Drugi dio opet smo počeli loše, gubili tri razlike i na kraju ipak uspjeli preokrenuti. Čestitam svim djevojkama, a posebno fenomenalnoj Mariji Milić. Opet je bila pravi vođa, zabila je 13 golova i vukla je ekipu kad nije išlo. Malo sam kombinirao s mladom Dragišić na desnome vanjskom, to je bilo iznenađenje, zabila je nekoliko važnih golova kad ostalima nije išlo i na kraju smo zasluženo slavili. Jako sam zadovoljan ukupnim nastupom u Nizozemskoj i osvojenim 7. mjestom i gledam ga kao veliki uspjeh. Iza nas su ostale svjetske velesile poput Njemačke, Rusije, Španjolske, Norveške, Francuske, Mađarske. Sve te zemlje bile su ispred nas prije dvije godine, a sada su iza. Iako smo ostvarili više poraza nego pobjeda, mislim da na EP nije bitno koliko utakmica pobijediš već da ih pobijediš u pravo vrijeme. Zato na ovo gledam kao veliki uspjeh generacije. Kod nas u stožeru, ali i kod cura postoji želja, a mislim i mogućnost da na idućem SP u Češkoj 2012. učinimo i korak više.

UTAKMICA ZA 7. MJESTO NA EP JUNIORKI U NIZOZEMSKOJ

HRVATSKA ŠPANJOLSKA 28:26 (12:13)

ROTTERDAM – Top Sport Centar. Gledatelja: 200. Sutkinje: Alexandra Siewert Delle i Natasha Engberg (obje Švedska)

HRVATSKA: Razum, Sanader, Jukić; Čović 3, Plahinek 1, Jakara, Krsnik 2, Vučković 1, Vukojević, Dragišić 3, Toto 3, Pasarić, Žuliček, Ježić, Vidak 2, Milić 13. IZBORNIK: Nenad Šoštarić

ŠPANJOLSKA: Sanchez Garcia, Gonzalez Ortega 4, Sempere Herrera, Cobo Ruiz, Mugica Ibarra, Fernandez Fraga 4, Garcia Avila 1, Reyes Eagle, Segura Grau 6, Falcon Gonzalez 7, Ausas Busquets 1, Garcia Toro 1, Esteban Dorado, Alvarez Ruiz 1, Teres Rodanes, Lopez Martin 1. IZBORNIK: Jenaro Felix Baz.

SEDMERCI: Hrvatska 6(4), Španjolska 3(2)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Čović 2+2, Vidak 2), Španjolska 6 minuta (Gonzalez Ortega 2+2, Falcon Gonzalez 2).