KADETKINJE-6-2015-ZADAR // Foto HRSHrvatska ženska kadetska rukometna reprezentacija okupila se 20. lipnja na Kampu HRS-a u Zadru u sklopu kontrolnog okupljanja uoči početka priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo što će se održati u Makedoniji od 13. do 23. kolovoza. Izbornik Ivan Jerković za ovu akciju pozvao je 24 igračice.

Došlo je do nekoliko promjena pa konačan popis igračica koje su u Zadru izgled ovako: Lucija Bešen iz Sesveta Agroproteinke, Ivana Stevanović iz Osijeka, Kristijana Lopac-Škrinjar, Ivana Dundović, Marta Jurčić, Marta Orešković i Anna Dobrić iz Zameta, Magdalena Bakula iz Dalmatinke, Korina Karlovčan, Magdalena Horvat, Tena Petika, Ivona Mrđen, Iva Papac i Leonarda Šenvald iz Podravke, Tena Japundža iz Rovinja, Marija Gudelj iz Katarine Mostar, Josipa Keselj iz TVIN Virovitice, Katarina Mrazović iz Zeline, Matea Pletikosić iz Sinja, Leonarda Kapetanović iz Lokomotive, Gabrijela Jurlin iz Splita 2010 te Katja Mikolić i Nikolina Šekuljica iz Arene.

Zbog ozljeda dolazak su otkazale Antonela Kalčić iz Zameta, Rea Rakošević iz Lokomotive, Iva Šafar iz Podravke te Manuela Runje iz Sinja.

Nakon šest dana priprema u Zadru Ivan jerković izabrat će 18 igračica s kojima će započeti završne pripreme za Europsko prvenstvo.

– S nama je u Zadru prošireni kadar, točnije, 24 djevojke od kojih ćemo odabrati njih 18 za završne pripreme u Delnicama koje su na rasporedu od 17. do 27. srpnja, dok je ponovno okupljanje na rasporedu od 30. srpnja do 7. kolovoza, a okupit ćemo se i nekoliko dana prije samoga polaska na EP, točnije, 9. kolovoza. Dakle, imat ćemo dva puta po deset dana priprema. Sada u Zadru vježbamo obrane 5-1 i 6-0, to su nam tematski zadaci, uz naravno odabir 18 igračica za daljnje pripreme. Djevojke su vrijedne, došle su spremne i bit će ovo težak odabir. No, siguran sam da kada odaberem da ću odabrati pravih 18 igračica koje će kako pripreme tako i samo Europsko prvenstvo odigrati na najvišoj razini – rekao je Jerković.

Izvor: www.hrs.hr