Nakon sjajne predstave u Osijeku i pobjede na Islandom 29:8, pred hrvatskom ženskom seniorskom reprezentacijom novi je izazov. U drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. igraju u gostima s Turskom. Susret je na rasporedu danas u 17:00 sati, u turskom Eskisehiru.

Ta je reprezentacija u prvom kolu poražena od Francuske 38:17. Već od starta bilo je jasno da nemaju što tražiti protiv svjetskih i europskih prvakinja. Doduše, ostat će zapisano da su vodile osam minuta. A onda je imperija uzvratila udarac, namjestila nišanske sprave i do predaha stvorila sedam pogodaka razlike. Turkinje su u nastavku zabile osam, a primile 23 pogotka.

Osim turskih rukometašica koje potpuno drugačije igraju pred svojim navijačima, veliki problem našoj izabranoj vrsti je i daleko putovanje. Utakmica se naime, igra u Eskisehiru, gradu gotovo na pola puta između Istanbula i Ankare. Hrvatske rukometašice su zbog toga krenule na put dva ranije. Želimo sreću curama u današnjoj utakmici i neka uzmu te bodove.

Prijenos će biti na EHF TV-u.

(Izvor HRS/Foto: Croatia – Iceland, EHF Women’s EHF EURO 2020 Qualifiers, Gradski vrt hall, Osijek, Croatia, 25.09.2019, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff)