Podravka Lino Bjelovar, slika s jedne utakmice u Koprivnici // Foto arhiva RK PodravkeTRENERI SURADNICI // Piše Branko Krajačić

Igračice Podravke Lino i ove su godine ponovile prošlogodišnji uspjeh u kup natjecanju i u završnici regije pobijedile vrlo neugodnu ekipu Bjelovara u Bjelovaru. Tom pobjedom nastavile su kup natjecanje, a u 1/8 finala očekuje ih susret sa prvoligašem Kokom, koji će se odigrati u gimnazijskoj dvorani u Koprivnici, u srijedu 6. veljače u 19 sati. Utakmica u Bjelovaru opravdala je epitet finala.

Dvije najbolje ekipe regije, koje su s istom željom ušle u utakmicu, a domaćin je organizacijski sve podredio cilju da pobjedi i time osigura nastavak natjecanja. Bez obzira na sve okolnosti, Linice su pokale karakter i dokazale na parketu da su bolja i kompletnija ekipa od svojih domaćina i zasluženo prolaze u daljnje natjecanje.

Utakmica je počela vrlo nervozno s dosta grešaka i promašenih zicer situacija. Tijekom prvog dijela Linice su uglavnom vodile, ali se Bjelovar rezultatski držao i stalno hvatao priključak. Poluvrijeme je završavilo uz samo gol prednosti na strani Podravke Lino (15:14), a sve to uz vrlo lošu realizaciju i desetak čistih promašaja.

Već tijekom ovog dijela utakmice, vidjelo se da je kvaliteta na strani Linica i samo bilo je pitanje kada će doći do osjetnije rezultatske prednosti. To se i dogodilo već u prvih 10 minuta drugog dijela u kojem je Podravka Lino stekla prednost od 6-2 (21:16). Naravno, domaće igračice se nisu predavale i uz naklonost lošeg sudačkog para, pokušale su uhvatiti priključak, ali na njihovu žalost sve ostaje na pokušaju.  Uz sve spomenute okolnosti, Linice su pokazale karakter i uz odličnu Krmpotić na vratima, uspijele su zadržati prednost te na kraju zasluženo slaviti rezultatom 30:26.

Ostvarili smo željeno i plasirali se u 1/8 finala kupa. Bili smo svjesni da nas u Bjelovaru očekuje vrlo teška i zahtjevna utakmica, pa nas ova pobjeda još više veseli. Osim kvalitete, pokazali smo i karakter, a uz odličnu Krmpotić sve su djevojke zaslužile pohvale. U srijedu nas očekuje još jedan veliki ispit, u kojem ćemo na domaćem parketu ugostiti prvoligaša Koku i pokušati pružiti što bolji otpor, nespornom favoritu i renomiranom protivniku.

ZAVRŠNICA KUPA REGIJE – 1/16 FINALA KUPA

BJELOVAR – PODRAVKA LINO 26:30 (14:15)

BJELOVAR – Dvorana srednjih škola. Gledatelja 75. Suci: Deni Marčinković i Mario Topalović (Bjelovar). Nadzornik: Dejan Plentaj (Bjelovar).

BJELOVAR:Tomiša, Medved, Maras, M. Gavrić, Bošnjak, Erceg 1(1), A. M. Gavrić 7, P. Kuzmić 4, Šćirek, D. Kuzmić 2, Dukić 1, Anić, Lupić 9, Gašparović 2, Turković. TRENER: Zenon Vidović.

PODRAVKA LINO: Krmpotić, Markanović, Slivar 1, N. Tvorić 6(1), Mikolčić 3,  Pejak, Božić 2, Zagorščak 2, L. Kalaus 2, D. Kalaus 7, Dušak 1, M. Oremović 2, Maljak 4, A. Oremović. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Bjelovar 3(1), Podravka Lino 2(1).

ISKLJUČENJA: Bjelovar 6 minuta (P. Kuzmić, Anić i Lupić po 2), Podravka Lino 12 minuta (D. Kalaus 2+2+2, L. Kalaus, Zagorščak i Maljak po 2).

DISKVALIFIKACIJA: Dora Kalaus.