Prije utakmice s Bjelovarom // Foto Ivo Čičin-MašanskerBliži se kraj rukometne sezone 2025/16. Preostala su još četiri kola 1. HRL i završnica kupa (polufinale i finale u Umagu). U Kupu su u utorak i srijedu odigrane tri utakmice četvrtzavršnice. Podravka Vegeta visoko je porazila Bjelovar 37:16, Zamet je bez problema s 33:20 prošao kroz Ivanić, a Lokomotiva je s 19:14 svladala Sesvete Agrorpoteinku. Podravka Vegeta, Zamet i Lokomotiva su u polufinalu, a četvrta ekipa znat će se i u nedjelju, kada igraju Zelina i Split.

U polufinalu za svaku ekipu postoje tri kombinacije: Na primjeru Podravke Vegete to može biti Podravka Vegeta – Lokomotiva, Podravka Vegeta – Zamet ili Podravka Vegeta pobjednik susreta Zelina – Split. U principu je svejedno, jer ako je osvajanje Kupa zacrtano kao jedan od ciljeva ove sezone, onda se do pobjedničkog postolja može doći samo s dvije pobjede, bez obzira na suparnika.

POBJEDA NAD LOKOMOTIVOM DONOSI OSVAJANJE PRVENSTVA

Prvenstvo je pri samome kraju. Igra se još četiri kola, Podravka Vegeta zbog odgode utakmice s Splitom, odigrat će pet utakmica. Podravki Vegeti prvenstvo ne bi smjelo izmaći. Samo pobjeda Lokomotive u međusobnom susretu u subotu i još jedna izgubljena utakmica, uz uvjet da Lokomotiva pobijedi sve do kraja, inaugurirala bi Zagrepčanke na prvenstveni tron. Lokomotiva je na jesen pobijedila u Zagrebu.

No, forma Koprivničanki je takva da je normalno da se u subotu očekuje pobjeda u domaćoj dvorani. To bi praktički značilo zasad četiri, a nakon odigrane utakmice iduće subote s a Splitom vjerojatnih šest nedostižnih bodova prednosti.

S KIM JOŠ PODRAVKA VEGETA, A S KIM LOKOMOTIVA

Da bude jasnije: Podravka Vegeta nakon Lokomotive ima tri laganija suparnika. Redom: Split 2010 i Split u Splitu 23. i 24. travnja, Đakovo u Koprivnici 30. travnja i u zadnjem kolu 7. svibnja u Rijeci Zamet.

Jedini mogući rival u borbi za prvo mjesto ostala je Lokomotiva. I njoj će, kao i Podravki Vegeti, sve biti jasno u subotu oko pola osam navečer. No, kao što Podravka Vegeta ima još susret sa Zametom, i Lokomotiva 23. travnja ima gosta iz susjedstva: Sesvete Agroproteinku, koja se sigurno nije odrekla borbe za visoku poziciju. Sa Zrinskim i Bjelovarom, objektivno, Lokomotiva ne bi trebala imati problema.

NEMA ZASIĆENJA TROFEJIMA, TO SU NOVE CURE

Dobro je znati ove podatke prije nego se uputite na subotnju utakmicu Podravka Vegeta – Lokomotiva. Igra se u 18 sati. Pobjedom se osvaja prvenstvo i cjelokupni angažman igračica i gledatelja ne bi smio izostati. Jer, na Podravku Vegetu ne može se primijeniti, nama nezamisliva, ali u sportu česta floskula, da se ekipa zasitila medalja i naslova. To nije točno. Ime kluba je doduše isto, ali igračice su nove i mlade i željne trofeja. Svoju prvu medalju s Podravkom Vegetom objesit će oko vrata Milošević, Dežić, Krsnik, Franković, a mlađe igračice tek će osvojiti svoj drugi ili treći prvenstveni trofej. Za to treba ginuti na terenu. Ne doslovno bacati se na glavu (figurativno ok), čuvajte ju, treba nam za razmišljanje i reagiranje, kako bi noge i ruke obavile svoj posao.

Budimo svi uz Podravku Vegetu, naš najtrofejniji ženski sportski klub.Nikšić, Dežić, S. Šenvald // Foto Ivo Čičin-Mašansker