PLUSUdruga volontera Podravke – Puls u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra pokrenula je humanitarnu akciju Ljuljanje bez granica, KKŽ-HA/USI-17-1. Riječ je o akciji za prikupljanje sredstava za kupnju ljuljačke namijenjene djeci s teškoćama u razvoju, a bit će biti postavljena na Trgu kralja Zvonimira u Koprivnici.

Potreba za ravnopravnošću, jednakim mogućnostima za sve građane, a prvenstveno djece, potaknula nas je na ovu akciju kojom će se svoj djeci omogućiti ljuljanje bez poteškoća. Ljuljačka je prilagođena djeci u invalidskim kolicima, koja se sa svojim pomagalom mogu, bez fizičkog podizanja i pomoći drugih, dovesti na ljuljačku preko rampe i uživati u jednoj od omiljenih dječjih igara.

Humanitarna akcija započela je 6. veljače i trajat će do 6. svibnja. Dosad su prikupljena sredstva unutar Podravke na nekoliko događanja te na otvorenju novog interpretacijskog multimedijalnog centra Picokijade.

U planu je uključivanje u predstojeća događanja u gradu i okolici, a jedno od zbivanja je upravo ove subote, 8. travnja na Zrinskom trgu u Koprivnici od 9 do 13 sati. Naime, u povodu događanja Ribolovci svome gradu, Udruga PULS će organizirati tombolu gdje će zainteresirani moći za simboličan iznos odigrati tombolu kako bi pomogli u nabavci ljuljačke, a svaka je tombola dobitna.

Zato, uhvatite dašak proljeća u subotu i pomognite djeci da jednako uživaju u djetinjstvu.

Udruga volontera Podravke – PULS