Franić između Goričanec i Soos // snimio Robert ŠoštarićPrva utakmica 6. memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo završila je bez pobjednika. Hypo Nö i Krim Mercator odigrali su neriješeno 32:32 (15:14), iako su Bečanke veći dio utakmice dominirale i vodile, sve do 42. minute, kada je Krim izjednačio (22:22). I na samom kraju Hypo je imao prednost, ali Krim je dostizao uglavnom golovima Kristine Franić, a izjednačujući pogodak pola minute prije kraja dala je Andrea Penezić.

Grubišić i Da Silva // snimio Robert ŠoštarićMalo se gledatelja okupilo u toploj dvorani, nije se osjetilo korištenje klime. Nisu mogli uživati u lijepom rukometu, ali su moglo vidjeti dobre igračice na obje strane. Tako se u odličnom izdanju predstavila lijeva vanjska Hypa Rodrigues (9 golova), dobro se priključila Da Silva (8), a i Srenhart na golu (11 obrana) dala je svoj doprinos. S druge strane prvo ime Krima i spasiteljica od sigurnog poraza bila je Grubišić sa 17 obrana, Franić se nije iskazala u 1. poluvremenu, ali je na kraju preuzela stvar u svoje ruke i donijela zapravo neriješeno. No, pravo pojačanje Krim je dobio u desnom krilu, Dankinji Krtstini Hansen. Opasna je skrila, sa crte, ubrzava igru i na nju će suparnici morati dobro pripaziti.

UTAKMICA 1. KOLA 6. MEMORIJALNOG TURNIRA JOSIP SAMARŽIJA BEPO

HYPO NÖ – KRIM MERCATOR 32:32 (15:14)

KOPRIVNICA – Gimnazijska sportska dvorana. Gledatelja: 150. Sutkinje: Helena Crnojević i Emina Kostecki (obje Hrvatska).

Zaustavljena Penezić // snimio Robert ŠoštarićHYPO NÖ: Arenhart (11+0), Blažek (3+0); Do Nascimento 5, Rocha 1, Piedade 1, Goričanec, Rodrigues 9(2), N. Stumvoll, Pinheiro, S. Stumvoll, Da Silva 8, Soos 5, Cararo 1, Kaiser 1, Temes 1. TRENER: András Nemeth.

KRIM MERCATOR: Grubišić (16+1), Stefanišin (-); Guberinić. Mavsar 1, Šon, Šerić 2, Bodnieva 1, Hansen 8, Koren, Janković, Gregorc, Penezić 5, Franić 10(1), Aćimović 5(1). TRENER: Tone Riselj.

SEDMERCI: Hypo Nö 3(2), Krim Mercator 3(3)

ISKLJUČENJA: Hypo Nö 2 minute (Rdrigues), Krim Mercator 2 minute (Penezić).

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Grubišić (Krim Mercator).