Kratki prekid u 43. minuti radi tučnjaveNakon što je Hypo Nö pobijedio Metalurga s 27:21 (15:10) i osvojio 2 boda, jasno je da u 3. kolu Podravka Vegeta (4 boda) i Hypo (3) boda igraju za 1. mjesto, dok Krim Mercator (1 bod) i Metalurg (bez bodova) igraju za plasman. U 43. minuti došlo je do tučnjave na terenu, ankon čega su isključene Mečevska iz Metalurga i Temes iz Hypa Nö.

Hypo je u početku krenuo vrlo dobro, gotovo da je pitanje pobjednika bilo riješeno, ali žilave Makedonke nisu se dale i u korektnoj borbi u 38. minuti dosegnule 16:15.

Piedade (Hypo) u skokuU 42. minuti rezultat je bio 19:16 za Bečanke, a onda je eskaliralo. Makedonske rukometašice padale su i bacale (bacakale) se kod svakog dodira, bilo je pomalo provokantno, a najviše je provocirala Mečevska, koju je nakon jednog nasrtaja gurnula Temes, a onda je došlo do sveopće gužve, valjda je pao i poneki udaraca. Sukob je za koprivničke rukometne prilike trajao neuobičajeno dugo, u pomoć su priskočili i Podravkini treneri Hrupec i Golub, Makedonke se nisu htjele smiriti, a rezultat svega bilo je isključenje, tj. crveni karton za Mečevsku i Temes. Analiza će pokazati da su sutkinje trebale djelovati energičnije i prije sukoba.

Hrupec i Golub zaustavljaju MečevskuIspucavši se u srdžbi, Makedonke su potpuno pale, a Hypo ih je na kraju pobijedio sa šest razlike. Jer je igrao mirnije i racionalnije. I jer je stvari rješavao u igri. Tuči i provokacijama nije mjesto na terenu. U nekim drugim prigodama Mečevska bi dobila visoku ocjenu, ali za ponašanje sigurno ne. Golmanica Aremhart dolično je branila vrata Bečanki, ali i Savko iz Metalurga obranila je nekoliko Vrlo teških udaraca. Hypo brži i organiziraniji. Metalurg s previše adrenalina, koji je rezuckao kvalitetu. Konstantno dobra kod Hypa je Rodrigues.

UTAKMICA 2. KOLA 6. MEMORIJALNOG TURNIRA JOSIP SAMARŽIJA BEPO

HYPO NÖ – METALURG 27:21 (15:10)

KOPRIVNICA – Gimnazijska sportska dvorana. Gledatelja: 50. Sutkinje: Helena Crnojević i Emina Kostecki (obje Hrvatska).

HYPO NÖ: Arenhart (10+0), Blažek (-); Do Nascimento 2, Rocha 4, Piedade 2, Goričanec, Rodrigues 5(2), N. Stumvoll, Pinheiro 1, S. Stumvoll 1, Da Silva 3, Soos 4, Cararo 4, Kaiser, Temes 1. TRENER: András Nemeth.

METALURG: Antikj (-), Andrejeva (1+-), Savko (7+0); Mečevska 5, Grozdanovska 1, D. Gjorgijevska 1, Bajramoska 3, Mladenovska 2, E. Gjorgijevska 2, Noveska 1, Nikolovska, Krpež 2, Trifunović, Liščević 2(2), Mitrova 1, Pecevska 1, Milačić. TRENER: Krste Petruševski.

SEDMERCI: Hypo Nö 2(2), Metalurg 2(2).

ISKLJUČENJA: Hypo Nö 8 minuta (Goričanec 2+2, Soos 2, Temes 2 + isključenje u 43. minuti), Metalurg 12 minuta (Mečevska 2+2 + isključenje u 43 minuti, Najramoska 2+2, Noveska i Liščević po 2).

CRVENI KARTONI: Mečevska (Metalurg) i Temes (Hypo Nö) u 43. minuti (tučnjava).

IGRAČICA UTAKMICE: Ana Paula Rodrigues (Hypo Nö).

Parovi 3. kola, subota 3. rujna, u 16 sati Krim Mercator – Metalurg, u 18 sati Podravka Vegeta – Hypo Nö.

Strijelci (neslužbeno): Penezić 17, Franić (Krim Mercator) i Rodrigues (Hypo Nö) 14, Da Silva (Hypo Nö) 12, Čović (Podravka Vegeta) i Soos (Hypo Nö) 11, Hansen (Krim Mercator) 10, Bajramoska (Metalurg) 9, Do Nascimento (Hypo Nö), Krpež (Metalurg), Kožnjak i Gaće (Podravka Vegeta) 7, Damnjanović, Pušić-Koroljević, Pongrac (Podravka Vegeta) 6, Aćimović (Krim Mercator), Horvat (Podravka Vegeta) 5 itd.

Obrane vratarki: Grubišić (Krim Mercator) 34, Arenhart (Hypo Nö) 21, Andrejeva (Metalurg) 12, Jelčić (Podravka Vegeta) 11, Žderić (Podravka Vegeta) 10, Savko (Metalurg) 7, Blažek (Hypo Nö) 3.