Podravka Vegeta - Hypo u GoliBečki Hypo Nö u 13. kolu Regionalne lige u novoj školskoj sportskoj dvorani u Goli pobijedio je koprivničku Podravku Vegetu 27:245 (14:11). Hypo je manje griješio i imao nekoliko odličnih pojedinki.

Prije svega odnosi se to na uvijek ubojitu Alexandru Do Nascimento, koja je i ovog puta postigla svoju kvotu, ukupno 11(4) golova. Uz nju snažna i brza Piedade s osam golova iz igre davala je ton napadu Bečanki. U obrani sjajnom tehnikom branila je golmanica Olga Sanko. Ovoj trojci pridodala je prilog sa četiri gola i visoka Rotis-Nagy.

 Kod Podravke Vegete da je bilo malo manje pogrešnih dodavanja (a bilo ih je previše, nekih 20 tehničkih grešaka, što je rezultat prevelike želje, vjerojatno), moglo je biti i drugačije. Ovako je Hypo vratio za poraz u istoj ligi, koji mu je Podravka Vegeta nanijela na jesen u Beču.

 Ivana Jelčić odlično je branila na svoj rođendan, a nakon prevladane temperature. Kasnije je Marta Žderić u dva navrata u istoj minuti, kod stanja 18:20 obranila zicere. U polju je Miranda Tatari bila uporna i najbolji strijelac (7 golova), tri puta je bljesnula Pasičnik, Havić je dala dva, kao i Kožnjak i to je bilo sve od vanjskih. Milanović Litre i Gaće, pivot i krilo, po četiri gola, Zebić još 2(1) i tu je priči kraj. Podravka Vegeta - Hypo u Goli - skupnaPremalo datih golova, iako se Podravkini rezultati s jačim suparnicima kreću u rasponu od 20 do 30 golova.

 Obje ekipe osigurale su Final Four Regionalne lige, a Hypo se ovoj pobjedi strašno veselio.

 U poluvremenu je načelnik općine Stjepan Milinković pozdravio goste i zaželio da se rukomet opet vrati u Golu.

 

UTAKMICA 13. KOLA REGIONALNE LIGE
PODRAVKA VEGETA – HYPO NÖ 24:27 (11:14)
GOLA – Školska sportska dvorana.
Gledatelja: 400. Suci: Nenad Kristić i Peter Ljubić (Slovenija). Delegat WRHL-a: Josip Posavec (Hrvatska).

 PODRAVKA VEGETA: Žderić (4+0), Jelčić (9+0), Kapitanović (-); Vukojević, Kožnjak 2, Pongrac, Petković, Zebić 2(1), Gaće 4, Milanović Litre 4, Pasičnik 3, Havić 2, Tatari 7, Nikčević, Pušić
TRENER: Neven Hrupec

 HYPO NÖ: Pedersen (1+-), Sanko (13+0); Do Nacimento 11(4), Piedade 8, Lerant, Goričanec 1, Ivančok, Limal, Plach, Doppler, Kaiser, Cararo 2, Reisenhuber 1, Rotis-Nagy 4, Matuschkowitz
TRENER: Martin Matuschkowitz

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(1), Hypo Nö 4(4)
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 0, Hypo Nö 2 minute (Cararo)
IGRAČICA UTAKMICE: Alexandra Do Nascimento (Hypo Nö)