Hrvatska ženska juniorska reprezentacija poražena je u 1. kolu razigravanja za poredak od 9. do 16. mjesta od Njemačke 21:34. Kao i u nekoliko prethodnih susreta, Hrvatska je bila dobra u prvom, a loša u drugom poluvremenu i suparnice su to iskoristile. 

U prvom poluvremenu susreta Hrvatska je djelovala vrlo dobro. Premda je Njemačka povela 1:3, naše djevojke to su brzo dostigle i preuzele kontrolu nad igrom i rezultatom. Od 10. minute do predaha, Hrvatska je stalno vodila. Uglavnom je to bila prednost od pogotka ili dva. A ona je tjerala Njemice na maksimalni napor. Obrane obje ekipe bile su vrlo dobre i agresivne pa je u prvih 30 minuta postignuto samo 22 pogotka. Hrvatska je otišla zadovoljnija na predah jer je imala plus dva (12:10).

Činilo se da bi konačno mogle do prve pobjede. Ali kao i u prethodnim susretima, bila je to varka. Hrvatska je u nastavku bila neprepoznatljiva. U manje od deset minuta igre, naša reprezentacija potpuno se raspala. Njemačka je drugo poluvrijeme otvorili nizom od 1:4 i s 13:14 preuzela vodstvo. Nakon toga zabijale su u serijama dvaput po četiri, dvaput po tri pogotka i na ulasku u posljednjih deset minuta stigle na nedostižnih 9 razlike (16:25). Uz sve to, ozlijedila nam se i jedan od najboljih igračica Magali Lujić i završilo je 21:34. Drugim riječima, to znači da je Njemačka drugi dio dobila s 9:24. Sa 6 pogodaka Lara Dauble bila je najbolja u redovima pobjednica. Kod nas prvo ima Kala Kosovac sa 7 pogodaka. Šest je dala neumorna Iva Zrilić. Naše vratarke imale su 13 obrana, a Hrvatska je izgubila susret s 13 razlike.

Hrvatsku sutra u 12.00 sati čeka susret protiv Islanda koji je danas poražen od Nizozemske 26:32 i mora ga dobiti da sačuva priliku i uđe u borbu za 13. mjesto, posljednje koje donosi Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Sj. Makedoniji.

EUROPSKO PRVENSTVO: RAZIGRAVANJE ZA 9.-16. MJESTO

HRVATSKA – NJEMAČKA 21:34

ISLAND – NIZOZEMSKA 26:32