Vesna Milanović Litre: bit će borbe // Foto arhiva RK PodravkaOsmina finala Kupa kupova Podravka Vegeta – Vaci NKSE, prva utakmica, igra se u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici u subotu 2. veljače s početkom u 14,15 sati ui s izravnim prijenosom na HTV2. Zanimanje za utakmicu postoji, gledatelji su potrebni da pomognu Podravki Vegeti u trenutku kada su ozlijeđene glavne igračice sastava.

Dobra je vijest da prinova, Maja Šon, koja je došla na posudbu iz Krim Mercatora, ima pravo nastupa. Trener Neven Hrupec će odlučiti u kojoj mjeri će je koristiti.

Gošće su stigle u Koprivnicu i njima je osiguran popodnevni trening u petak.

Utakmicu sudi ruski sudački par Andrej Kaveshnikov i Petr Plotnikov. Delegat EHF-a je Nebojša Vujisić iz Crne Gore.

MILANOVIĆ LITRE: OBRANA JE KLJUČ SVEGA

Uoči utakmice evo i kratkih mišljenja dvije iskusne igračice Podravke Vegete Vesne Milanović Litre i Lidije Horvat. Vesna Milanović Litre ima lavovski dio posla u obrani, a isto tako lavovski se bori sa suparničkom obranom.

– Obrana je ključ svega. Sanja i ja dugo igramo na dva ključna mjesta i treba dosta vremena da se sve ”pohvata” u igri. Ovo mi je treća sezona i vide se rezultati ako dobro igramo u obrani. Nažalost, Sanje nema, a zamjena na toj drugoj ”trojci” su Vidak ili Čović, koje u prijašnjim sezonama nisu igrale na toj poziciji, a treba puno vremena da se sve uigra, ali jednostavno vremena nema. U vremenu koje je bilo i jest pred nama nadam se da će se u pripremi za utakmicu pokušati uigrati neka osnovna kretanja, osnovna pravila obrane i da ćemo s tom obranom uspjeti izaći u kontru, polukontru i poslije toga dat brze i lake gotove. No, vidjet ćemo.

– Lokomotiva se nakon utakmice u Vácu žalila da su ih domaće istukle. Nije lako, dakle.

– I ja sam također pričala s nekoliko Lokomotivinih cura i rekle su mi da im je stvarno bilo jako teško, suci su tolerirali agresivnu obranu, kriterij koji nije bio u Zagrebu. Očekujem da svaka naša rukometašica uđe angažirano u utakmicu i , ako krenemo jednako agresivno i angažirano, svaka cura, od prve do šeste u obrani onda će isto tako i nama tolerirati taj način obrane i neće biti isključenja niti žutih kartona; i ako one budu igrale tako, onda ćemo i mi i – vidjet ćemo: tko je bolji i taj nosi bodove.

– Znači treba pripremiti puno leda i biti spreman na batine?

– Da.

HORVAT: SPREMNE SMO NA SVE

Trebat će njeni golovi: Lidija Horvat // Foto arhiva RK PodravkaLidija Horvat u zadnje vrijeme dobro igra i zabija golove.

– S Krimom u drugoj prijateljskoj utakmici u nedjelju, kad smo nastupile oslabljene, malo je zakazao protok lopte, a i šutevi na gol. No, imali smo i dane za pripremu za postavljanje nove taktike u napadu, a vidjet ćemo hoće li to biti s Majom Šon ili Marijetom Vidak, to će odlučiti trener. Imali smo dovoljno vremena da se uigramo, da se poboljšamo, ali opet: sve će proizlaziti iz obrane. Obrana će biti ključ svega. Prvo ćemo se morati dobro ”pofajtati” u obrani da bi mogli razmišljati o napadu, o golovima iz kontri i polukontri i onda da odigramo postavljenu obranu. A na njihovu postavljenu obranu ćemo ”špilati” do iznemoglosti, nećemo žuriti, nećemo juriti, potrudit ćemo se da ne izgubimo loptu u trećoj sekundi, nego, ako treba, igrati sve do pasivnog napada i to je to. Gledat ćemo i gledali smo video snimke njihovih nastupa i bit ćemo spremne na sve – kaže Lidija Horvat.