Predsjednik Krunoslav Bešvir govori rukometašicamaNa kraju sezone, tradicionalno, predsjednik Rukometnog kluba Podravka Krunoslav Bešvir priredio je oproštajnu večer u Podrvakinu restoranu Štagelj. U utorak navečer tamo su se okupile rukometašice i treneri Podravke Vegete te djelatnici kluba i članovi Upravnog odbora.

Predsjednik Bešvir čestitao je djevojkama na uspješnoj sezoni, posebno i reprezentativkama koje su izborile nastup na Svjetskom prvenstvu i dale veliki doprinos tom uspjehu Hrvatske. Izrazio je uvjerenje da će Podravka Vegeta u idućoj sezoni biti još bolja. Sve što ostvaruje, Podravka ostvaruje u tišini, dostojanstveno i korektno, usprkos, za javnost nevidljivim, poteškoćama u saniranju kluba zbog ranijih dugova, a uz smanjeni novac sponzora.

Oproštaj od Maje ZebićOva večera bila je i prigoda za oproštaj od rukometašica koje nastavljaju karijeru u drugoj sredini. Svitlana Pasičnik otišla je još prošli tjedan i njoj su prigodni darovi predani u klubu, a ovoga puta Krunoslav Bešvir predao je klupske darova ne rastanku Maji Zebić i Sandri Nikčević.

U trenutku oproštaja od Maje Zebić, koja je u klubu bila skoro sedam godina, rekao je da je čast i za igračicu i klub što odlazi u redove viceprvakinja Europe, u španjolski Itxako. Predsjednik Bešvir zaželio je da se Maja nakon obavljena posla vrati u Koprivnicu.

Predajući darove Sandri Nikčević izrazio je žaljenje što joj boravak u Podravki nije bio uspješniji, ali pred njom je još puno godina igranja rukometa i moguća uspješna karijera. Mlada Crnogorka nastavit će rukometni posao u mađarskoj Alcoi. Nikčević je, kao i Zebić, ponijela za uspomenu knjigu Fotografije, sa slikama iz života Koprivnice u zadnjih 60 godina. Također, obje igračice dobile su i člansku kartu RK Podravke, koje su ovih dana izrađene i podijeljene prvim članovima, a učlanjene su sve igračice, djaltnici, članovi Upravnog odbora i ostali zainteresirani, a klupsko članstvo nosi i članstvo u Skupštini kluba. Tako su Zebić i Nikčević članice kluba do kraja godine.

Odlazi Sandra NikčevićNo, tu nije bio kraj, jer jer kapetanica Miranda Tatari u ime ekipe također predala darove i Maji Zebić i Sandri Nikčević, a svadbeni dar od igračica primila je i Nikica Pušić, koja će ovih dana postati prva udana igračica sadašnjeg sastava prve ekipe.

Od igračica se uz želje da za dobar odmor oprostio i trener Neven Hrupec, koji je svim djevojkama podijelio zadatke koje moraju individualno obaviti na odmoru, kako bi u iduću sezonu, koja počinje 27. srpnja, ušle spremne.

Ode i Nikica Pušić, ali u bračne vodeNa kraju je na ovoj dostojanstvenoj svečanosti vraćeno i dostojanstvo osvajanju naslova prvakinja Hrvatske, pa su iz HRS-ove plastične vrećice prebrojene i podijeljene medalje za osvojeno prvenstvo, predane izvan oka javnosti u svlačionici reprezentacije u Varaždinu. Predsjednik Bešvir zamolio je, kad je već ta podjela bila lišena javnosti, da svi skupa zaplješću osvajanju prvog mjesta i medaljama oko vrata.

Zapljeskalo se, ali je gorak okus tom danu ostavio tekst u medijima, koji se s nelagodom prepričavao, a u kojem su iz vrha reprezentacije igračice-reprezentativke Podravke Vegete, uz komplimente i pokušaj duhovitosti, između ostalog okrakterizirane kao ”najblesavija”, ”egoist”…

Kulturni odnosi unutar kluba i dostojanstvo s kojim Podravka prolazi kroz poteškoće pobijaju bilo kakve ”šaljive” epitete, pa su nakon kratkog zadržavanja igračice vedre krenule na zasluženi odmor.