Bolto Špoljar na porvoj samostalnoj izložbi 2009. godine // Foto Slavica Čičin-MašanskerUmro je Bolto Špoljar, predsjednik našega kluba u razdoblju od 1988. do 1992. godine. Rođen je u Molvama, školovao se u Bjelovaru, Rijeci i Zagrebu. Trideset godina radio je u Podravki u Tržišnom komuniciranju, a iz tog područja stekao je magisterij ekonomskih znanosti.

Autor je elaborata o stvaranju Podravke kao europskog rukometnog klubu po uzoru na tada dominatni Hypo iz Beča. Predsjednikom je bio u turbulentnim ratnim vremenima, kada RK Podravka u europskim utakmicama nije mogla nastupati u Hrvatskoj, već je svoje utakmice igrala na Cipru, u Rumunjskoj, Belgiji, Sloveniji. Poznat je njen nastup za vrijeme rata 1991. u Belgiji u dva susreta s ekipom Femina Visé, a fotografiju s razvijenim transparentom Stop The War In Croatia snimio je Bolto Špoljar.

Visé Belgija 1991. // Foto Bolto ŠpoljarUz posao i rukomet, fotografija je bila još jedna ljubav Bolte Špoljara. Počeo je kao fotoamater, nije imao likovno ni fotografsko obrazovanje, sve je učio sam. Njegove fotografije su izlagane i nagrađivane na izložbama u zemlji i inozemstvu, a slika koju objavljujemo s prve je samostalne izložbe Krajolici 14. svibnja 2009. godine u koprivničkoj Galeriji S. Tada je izdana i njegova mapa fotografija Boje Podravine.

Posljednji ispraćaj posmrtnih ostataka Bolte Špoljara bit će u utorak 3. svibnja na Gradskom groblju u Koprivnici u 14 sati.