Havić u zagrljaju Slov enki // Foto RK PodravkaU uzbudljivoj utakmici u kojoj su domaće igrale s puno grešaka i imale nevjerojatne oscilacije u 2. poluvremenu, Podravka Vegeta – GEN-I Zagorje 28:27. Prvo poluvrijeme dalo je naslutiti da su stvari ”posložene”, jer od početka se znalo tko je gazda u Koprivnici.

Pucački raspoložene Havić (4) i Živković (6 + 6 asistencija) prisilili su trenera gošći Bojana Voglara da u 8. minuti, kod 5:1, zamijeni golmanice, Marinček za Pikl (pogodio je, Pikl je obranila do kraja poluvremena 5 lopti i sedmerac), a odmah je zvao i time out, a radi negodovanja zbog nekih dosuđenih koraka dobio je i opomenu. Puno toga u pola minute. Zagorje je prvi gol zabilo u 5. minuti (3:1), drugi u 11. (6:2), do 15. minute četiri (razlika je uglavnom poslije bila ne od manje pet), a na kraju poluvremena bilo je 18:11. Dobro je branila Milenković (9), jedino obrana i ona moraju bolje reagirati na udarce iz vana, gdje je Okleščen s gostujuće strane prednjačila (4).
Od 20. minute trener Podravke Vegete Goran Mrđen počeo je miksati ekipu, pa se Zagorje malo približilo.
Prvih 10 minuta drugog poluvremena Podravka je popustila, slabija je bila realizacija, svega tri gola, pa je u 42. minuti bilo 21:16. No, u 45. minuti gošće se, nakon grešaka u napadu domaćih, ali i nepažljive obrane, opasno približavaju i održavaju tri razlike minusa, raspucala se Ugrin, a i neke iz drugog plana, pa je 12 minuta prije kraja bilo samo 23:20. Primjetno je bilo da domaće ne trče baš naročito, više je to bilo hodanje. Kondicija, što li? Živković je bila ta koja je održavala tri plusa. To je bilo do 50. minute. U 51. 24:22, a u 52. minuti Ljubas svojim trećim golom smanjuje na 24:23. Onda je konačno loptu dobila i Milanović Litre – 25:23. Obrana Kapitanović, kontra Nemaškalo i 26:23. Peti sedmerac za Ugrin i osmi njen gol, 26:24. i u 56. minuti Zagorje (Gregorc) opet je na gol razlike. Gol Milanović Litre, obrana Kapitanović i loš pokušaj Vukojević i u 57. minuti je 27:25. Uzbuđenju nema kraja Okleščen postiže gol i smanjuje na 27:26, a minuta je bila 59. Trifunović pogađa stativu, suci dozvoljavaju oštru igru, ali i kažnjavaju, Kod šuta na gol Voglar je pozvao time out. Šteta, Milenković, koja je zamijenila Kapitanović i zadnje tri minute, obranila je udarac. Lopta je 66 sekundi prije kraja u rukama Slovenki, a one, kojeg li iznenađenja i nepažnje Podravke Vegete, zabijaju gol iz cepelina! Izjednačenje 27:27, onda sedmerac u zadnjim sekundama za domaće i pobjeda od 28:27.
Nije bilo dobro, ali je bilo uzbudljivo. Pad u drugom poluvremenu zahtijeva analizu. U 5. kolu Podravka Vegeta gostuje u Ljubljani kod Krim Marcatora.

Živković, najbolja u Podravki i na terenu // Foto RK PodravkaUTAKMICA 4. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL
PODRAVKA VEGETA – GEN-I ZAGORJE 28:27 (18:11)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 150. Suci: Matija Gubica i Boiris Milošević (oba Hrvatska). Delegat WRHL-a: Tihomir Kasunić (Hrvatska).
PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (3+0), Milenković (10+0); Čović 2, Gavranić, Pongrac 2, Šenvald, Havić 5, Živković 10(3), Vukojević 1, Nemaškalo 1, Milanović Litre 3, Dragišić, Vidak, Trifunović 4, Poljak. TRENER: Goran Mrđen.
GEN-I ZAGORJE: Pikl (13+1), Marinček (1+-); Mrmolja 1, Rebolj 5, Ugrin 7(5), Okleščen 7, Bratec, Ferfolja 2, Jeglič, Valjavec 1, Gregorc 1, Ljubas 3, Mitruševska. TRENER: Bojan Voglar.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), GEN-I Zagorje 5(5).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Milanović Litre, Živković, Gavranić, Vukojević), GEN-I Zagorje 6 minuta (Gregorc 2+2, Ferfolja).
IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Živković (Podravka Vegeta)