Ova je godina zbog pandemije koronavirusa ostavila značajan trag i na hrvatskom sportu pa je tako od planiranih 1089 natjecanja održano samo njih 230. Epidemiološke mjere onemogućile su održavanje brojnih događaja pa i Velikog dana hrvatskog sporta u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. Iako se svečanost nije mogla održati pod svjetlima reflektora u Kristalnoj dvorani hotela Westin kao prethodnih godina, HOO je snimio emisiju, u kojoj je i za ovu itekako sportski vrijednu godinu proglasio najbolje sportaše, sportašice i trenere te dodijelio nagrade zaslužnim sportskim djelatnicima.

Tako je u Koprivnicu stigla prestižna nagrada, >>Matija Ljubek<<, koju HOO dodjeljuje sportskim djelatnicama i zaslužnicima za životno djelo. Ovo je prestižno priznanje zasluženo stiglo u ruke Ivanu Palu, cijenjenom profesoru kineziologije i nekadašnjem treneru RK Podravke koji je ujedno bio i član stručnog stožera, dream teama s kojim je 1996. godine osvojio titulu najboljih u Europi.

Iznimna je čast što možemo nekadašnjem treneru RK Podravke čestitati na ovoj prestižnoj nagradi Hrvatskog olimpijskog odbora koja je ujedno i kruna njegova dugogodišnjeg djelovanja u sportu kojem i dalje doprinosi svakim novim danom.

Foto: E-Podravina