Podravka Vegeta - Split // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u unaprijed odigranoj utakmici 9. kola 1. HRL za žene pobijedila je u srijedu navečer ŽRK Split 28:17 (13:8). U ovoj utakmici trener Goran Mrđen odlučio se za miks ekipu u kojoj je na golu cijelo vrijeme bila Antonia Jukić, dobar dio utakmice na desnom krilu igrala je Ivana Dragišić, na pivotu Sara Šenvald, a u drugom poluvremenu i Korina Karlovčan, Ivona Mrđen i Iva Papac. U igru nisu ulazile golmanice Ivana Kapitanović i Mirjana Milenković.

Podravka Vegeta - Split // Foto Ivo Čičin-MašanskerPretpostavka je da se dio ekipe odmarao zbog umora od francuske utakmice i odmora za utakmicu s Mađaricama u nedjelju, a to je utjecalo i na igru i na opći dojam. Stoga je i Split dočekao svoje minute u početku i vodio, jer se obrana Podravke Vegete nekako nonšalantno ponašala prema udarcima iz vana, a padali su i golovi s krila. Na drugoj strani Podravkine pucačice nisu dobro ocijenile gostujuću golmanicu Mateu Lonac i Karmen Nikolić (obranjen zicer Nemaškalo, učinak Dragišić 0/5 itd.).

Podravka Vegeta - Split // Foto Ivo Čičin-MašanskerIgra je bilo blizu dosade, pogotovo što su Splićanke, uz svesrdnu pomoć sudaca, neučinkovito ”pilile” oko zone, a suci su bili uporni s rukama u zraku, ali ne i zviždaljkama u ustima. Prekini, brate, mučenje nakon drugog dodavanja! Upitna su i tri isključenja Ivone Mrđen. Loše je kad se na utakmici mora pričati o sucima. Kao da nije bilo dosta toga lošeg u igri, pa je trebalo utakmicu do kraja začiniti.

S tim da pobjeda Koprivničanki nije uopće bila upitna, da ne bi netko pomislio. Samo nije bilo baš ni dobro, ni lijepo. U takvoj situaciji ne mora se nužno razbijati glava o igračici utakmice. Najbolje nitko, ali s učinkom 4/4 to je Korina Karlovčan.

Podravka Vegeta - Split // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 9. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ŽRK SPLIT 28:17 (13:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 150. Suci Mikola Knežević i Dalibor Tunuković (Obojica iz Vrpolja). Nadzornik HRS-a: Vladimir Peković (Varaždin).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (7+1), Kapitanović (-), Milenković (-); Nikšić 2, Dežić 4(1), KArlovčan 4, S. Šenvald 3, Krsnik 3(1), Milošević 2, Džono, Nemaškalo 3, I. Mrđen, Papac 1, Dragišić, Vidak 2, Franković 4. TRENER: Goran Mrđen.

ŽRK SPLIT: Nikolić (4+0), Lonac (12+1); Bobetić 1, Vuko 1, Šarić, Pintar 3, Križelj 1, Mikšić, Plazibat 1, Banović 3, Ercegović 3(1), Boras 4, Balić. TRENER: Nenad Rogulj.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), ŽRK Split 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (I. Mrđen 2+2+2, diskv. u 40′), ŽRK Split 6 minuta (Bobetić, Pintar, Ercegović).

CRVENI KARTON: Ivona Mrđen (Podravka Vegeta) treće isključenje u 40′.

IGRAČICA UTAKMICE: Korina Karlovčan (Podravka Vegeta).