Prva olimpijska pobjeda Dijanine reprezentacije

Sjajno otvorenje Olimpijskih igara za igračicu Podravka Vegete Dijanu Mugošu koja je zajedno sa svojim reprezentativnim timom Crne Gore upisala prvu pobjedu protiv Angole 33:22, u prvom pretkolu skupine A.

Dijana je u Olimpijsko selo stigla prije deset dana gdje su imali kratko vrijeme za prilagodbu, a nakon toga su se posvetili treninzima i onome zbog čega su došli. Prvi ulazak u selo za nju je bio poseban doživljaj. Neke od emocija je zapisivala pa ćemo ih pokušati dočarati s nekoliko fotografija i crtica iz njezinog olimpijskog dnevnika.

Ulazim u Olimpijsko selo i shvaćam da snovi postaju stvarnost. U ovom trenutku mislim da ne postoji netko sretniji od mene. Sve ono što sam radila i gradila od svoje desete godine danas se isplatilo. Shvatila sam da je uistinu važno da sam ovdje, među najboljima. Kad smo stigli vidjeli smo samo nekoliko zgrada i par ulica. U apartman nas se smjestilo šest tako da po dvije djevojke imaju jednu sobu. Kad sam posložila stvari i pripremila se za spavanje, osjećaj je bio čaroban, a sreća neopisiva jer sam iščekivala sutrašnji dan. Prvo jutro u Olimpijskom selu sam spavala do 12. Preskočila sam doručak i kavu jer smo prvi dan dobili slobodno zbog putovanja, vremenske razlike i prilagodbe. Nije bilo treninga tako da smo iskoristile vrijeme za šetnju, razgledavanje. Dobile smo mobitele na kojima su urezani olimpijski krugovi, mislim da je to uspomena za cijeli život. Ručak u restoranu daje puno mogućnosti i konzumiranja gastronomskih specijaliteta iz raznih krajeva svijeta. Ja baš nisam tip za testiranje hrane, ali vjerujem da će moje prijateljice i suigračice probati pa ću se možda i ja odvažiti. Nakon ručka smo osjećale veliki umor, ali nismo smjele spavati kako bismo se lakše prilagodile na vremensku razliku i uhvatile ritam spavanja. To smo popodne posvetile igranju društvenih igara, razgovorima s obiteljima i dan završile večerom. Bio je to potpuno rasterećen i predivan dan koji sam završila fotografijom s olimpijskih krugova. 

Dijana je svoj drugi dio dnevnika posvetila sportskom dijelu i organizaciji.

Treninzi i pripreme su me oduševile. Moram reći da je organizacija savršena  i Japanci su odlični domaćini i organizatori. U dvorani smo same i možemo slobodno raditi na taktici i pripremi bez ometanja. Zanimljivo je da se u teretani srećemo i s drugim sportašicama i sportašima koji su na dva metra od nas. Velika je to stvar kada dijeliš rekvizite i sprave za vježbanje s vrhunskim sportašima. Prije godinu dana nisam to mogla zamisliti, a sada je stvarnost. Nama je onog trenutka kada smo krenule trenirati, a to je bio drugi dan od dolaska sav fokus na utakmicama i samo o tome razmišljamo te želimo nizati pobjede i davati sve od sebe. Za kraj samo mogu reći da je ovo čarobno mjesto koje jednostavno morate doživjeti, ostvaren san svih sportaša. 

Za kraj Dijani želimo puno uspjeha i da joj ostatak vremena provedenog tamo bude okrunjen pobjedama i lijepim trenucima za pamćenje

Foto: privatna arhiva